1.752.000 de lei pentru spitalele din Reșița și Caransebeș! Pentru a lupta împotriva coronavirusului!

de WTA.ro

modelmic

Consilierii județeni cărășeni, reuniți astăzi în ședință extraordinară au aprobat alocarea sumei de 1.752.000 de lei pentru spitalele din Reșița și Caransebeș.

Conform președintelui Silviu Hurduzeu, banii provin din excedentul bugetar al județului Caraș-Severin și vor fi folosiți în special pentru achiziționarea de aparate pentru cele două spitale care în perioada următoare vor fi unitățile spitalicești din Caraș-Severin în prima linie în lupta cu coronavirusul.

Pentru Spitalul de urgență din Reșița am prevăzut suma de 952.690 lei, destinată achiziționării unor aparate, a fost o solicitare din partea conducerii Spitalului Județean de Urgență Reșița, am început demersurile pentru achiziționarea acestor aparate, procedura de achiziție este făcută de Consiliul Județean. Am început procedura săptămâna trecută, aparatele necesare sunt aparate de ventilație – patru bucăți, aparate de ventilare portabil – o bucată, monitor funcții vitale – două bucăți, injectomat – 10 bucăți, ecocardiograf – o bucată, defribilator bifazic – două bucăți și un aparat de diagnosticare rapidă a infectării cu coronavirus – o bucată.

Cele mai citite articole

Pentru Spitalul din Caransebeș am alocat suma de 800.000 de lei, cea mai mare parte a acestor bani vor merge către stația de oxigen a spitalului și de asemenea, există în solicitarea spitalului dorința dânșilor a a achiziționa un aparat de diagnosticare rapidă. Sigur că din suma de 800.000, există și posibilitatea achiziționării acestui aparat. În cursul zilei de mâine, am discutat cu primarul Caransebeșului, vor face o ședință în care vor rectifica bugetul propriu al Caransebeșului”.

Silviu Hurduzeu a adăugat că dacă va fi nevoie, în perioada următoare vor fi alocate și alte sume pentru cele două spitale. De achiziția aparatelor pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița se va ocupa Consiliul Județean. Conform lui Hurduzeu, ofertele vor fi primite pe SEAP și se va lua în considerare în primul rând termenul de livrare și de abia apoi prețul acestora.

 

Karina TINCUL

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa