10 activități educative și distractive pentru copii în vacanța de vară

de WTA.ro

Mult așteptata vacanța de vară a început și aceasta este o bucurie pentru copii, indiferent de vârsta pe care aceștia o au. Vacanța de vară vine nu doar cu soare, joacă și stat în aer dar și cu multe activități pe care copii le pot practica. 

Cele 3 luni în care puiul tău nu merge la școală, nu ar trebui să îl oprească din a se dezvolta chiar și atunci când se joacă. De aceea este bine să alegi pentru el, jocuri care îi antreneze memoria, să îi dezvolte imaginația sau anumite capacități, în timp ce el simte că se joacă. 

Fii alături de el în acest proces sau oferă-i timp și jocuri potrivite, pentru ca, alături de alți copii, să învețe abilități noi. Nu uita să alegi acele jocuri sau activități potrivite pentru vârsta copilului tău. 

Iată deci, câteva dintre activitățile pe care le puteți face pe timp de vară, care să îl ajute pe copilul tău se dezvolte dar să se și distreze. 

Desenează sau scrie o poveste

În funcție de vârsta pe care o are copilul tău, încurajează-l să scrie sau să deseneze o poveste pe care și-o imaginează el. Fii atentă la ceea ce puiul tău creează și nu uita să îl lauzi, indiferent cât de bine a scris sau a desenat. 

Petreceți timp în camping

Fie că vorbim despre o zi, un weekend sau mai multe, timpul petrecut în camping îl poate învăța pe copilul tău foarte multe lucruri despre viață, în timp ce se va distra pe cinste. 

Nu uita să îl iei alături de tine și la activitățile casnice, precum gătit, pregătirea patului sau adunatul hainelor. 

Pictați 

Indiferent că alegeți metoda mai distractivă precum pictatul cu degetele sau cu pensula, această activitate este una care îi va dezvolta imaginația, creativitatea dar și stima de sine. 

Folosiți pictura pe numere de pe HappyArt.ro pentru a avea parte și de rezultate impresionante. Acest tip de pictură poate fi folosită și de către adulți. 

Înotați

Înotul aduce extrem de multe beneficii iar vara, acesta este un must have, care aduce și o stare de bine și de răcorire, iar puiului tău cu siguranță îi va face o adevărată plăcere să înoate. 

Cele mai citite articole

Puteți opta pentru a merge la o piscină, la mare sau la munte sau chiar să instalați în curtea voastră o piscină mai mare.  

Organizați o drumeție 

Drumețiile îți mențin corpul sănătos dar te ajută și să explorezi locuri noi. În acest timp copilul tău poate învăța lucruri despre viața anumitor animale sau insecte sau lucruri noi despre copaci și flori. 

Culegeți fructe sau flori

Dacă dețineți o grădina au aveți bunici care stau la țară, culesul florilor sau al fructelor este o activitate frumoasă și plăcută, care poate fi distractivă și utilă în același timp. 

Puiul tu va afla mai multe despre cum se culeg anumite fructe sau ce beneficii aduc anumite  plante. 

Desenați pe asfalt

Desenatul pe asfalt este o activitate veche care încă aduce multă bucurie și nu numai. Încurajează-ți copilul să practice acest tip de desen, în special atunci când mai are și alți copii alături de el.  

Arată-i cum să desene jocuri precum ”Șotronul” care să îi țină și mai mult timp în această activitate. 

Gătiți în curte

Pentru cei care stau la casă și au această posibilitate, gătitul unui grătar în curte poate fi o activitate educativă pentru cel mic, în special atunci când îi arăți ce anume poate face el, cu mâinile lui și ce este periculos pentru el. 

La final, cu siguranță va fi fascinat de rezultatul delicios pe care îl veți obține împreună. 

Admirați cerul și căutați constelații

Fie că vă folosiți de un telescop sau pur și simplu stați pe iarbă, pe un șezlong sau pe o bancă, cerul este spectaculos în serile de vară. Acum este momentul în care îl poți învăța pe cel mic, mai multe despre stele, astre sau anumite constelații. 

Mergeți la un cinematograf în aer liber

Această activitate este una perfectă chiar și pentru adulți și este cu siguranță una ca va aduce multă bucurie, întregii familii. 

Căutați un cinematograf care să ofere filme pentru copii, din care el poate învăța lucruri în timp ce vă bucurați de zilele calde de vară. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa