10 experiențe pe care să le încerci vara aceasta

de WTA.ro

Vara nu este doar sezonul zilelor mai lungi și mai calde, ci este și anotimpul perfect pentru încercarea unor noi experiențe. Chiar dacă uneori pare destul de dificil să acordăm mai multă atenție pasiunilor noastre, este esențial să găsim timp pentru relaxare și pentru noi. Iar dacă ești în căutare de planuri inedite, am întocmit o listă cu câteva idei creative pentru vara ce imediat începe.

Ține un jurnal

Conceperea unui jurnal în care să notezi lucrurile care ți se petrec zi de zi devine din ce în ce mai populară, mai ales pentru că are beneficii asupra stării tale de spirit. Așadar, vara aceasta, lasă-te purtată de gânduri și scrie ceea ce simți.

Încearcă parfumuri noi

Dacă pielea ta poartă de ceva vreme aceleași note, atunci poate a venit momentul să testezi alte esențe. Dacă îți plac aromele exotice, ai putea proba câteva parfumuri arabesti, care te vor fermeca definitiv.

Mută televizorul în grădină

De ce să urmărești serialul tău preferat în casă dacă ai posibilitatea să-l urmărești în aer liber? Gândește-te ce sentiment plăcut vei avea să petreci timp pe terasă, să simți mirosul proaspăt al copacilor înfloriți și să te bucuri de noi episoade ale producției favorite.

Dă startul unui club al degustătorilor de vin

Temperaturile ridicate ale verii sunt un motiv excelent pentru deschiderea unui club al  degustătorilor de vin. Găsește mai mulți amici cărora le place vinul, mai ales cel spumant, și selectați câte unul pentru fiecare întâlnire. Înainte de degustare, citiți despre zona de proveniență, anul în care a fost făcut și poate chiar îl asociați cu un preparat preferat.

Învață să-ți faci propriile lumânări

Vara este și un anotimp perfect pentru un pic de creativitate, așadar, caută tutoriale despre cum îți poți crea propriile lumânări, cu aromele favorite. Nu doar că vei avea posibilitatea să alegi parfumul acestora, dar vei avea și libertatea de a le da formele și culorile pe care ți le dorești.

Creează un colț de relaxare

Cele mai citite articole

Dacă stai la casă, gândește-te să-ți amenajezi în grădină un loc special de relaxare, cu lumânări, hamac și câteva plante exotice. Același lucru îl poți face și în casă, doar că, cel mai probabil, va trebui să înlocuiești hamacul cu un fotoliu extrem de confortabil.

Mergi cu cortul

Dacă până acum nu ai organizat o astfel de experiență, fă o scurtă listă cu ce ai nevoie și alege locul unde vrei să campezi pentru câteva zile. Găsește o zonă în mijlocul naturii și bucură-te de liniște și relaxare.

Achiziționează o excursie last minute

Spontaneitatea are efecte miraculoase asupra bunăstării noastre mentale, așadar, cumpără o vacanță last minute și pleacă pentru câteva zile în concediu. Vei descoperi locuri noi, iar acest lucru îți va oferi un puternic sentiment de recunoștință și satisfacție.

Concepe un playlist

Muzica ne ajută să ne destindem și contribuie la starea noastră de bine. Caută melodiile care îți plac, grupează-le într-o listă preferată și ascultă-le pe tot parcursul verii. Desigur, imediat ce auzi o piesă care te binedispune, află cum se numește și completează playlistul deja creat.

Înscrie-te la un curs de dans

Vara este minunată și pentru mișcare, iar dacă îți dorești altceva în afară de alergare în aer liber și fitness, atunci ia în considerare să te înscrii la un curs de dans. Te vei menține astfel în formă și vei adăuga și un pic de distracție în viața ta.

Sursa foto: Shutterstock

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa