10 idei de afaceri pentru tineri

de WTA.ro

Succesul în afaceri poate veni la orice vârstă, iar tinerii antreprenori au timpul și energia necesară pentru a se implica în lumea afacerilor și pentru a se dezvolta pe plan profesional. Odată cu propria lor afacere sau în cadrul unei activități, tinerii au posibilitatea de a căpăta experiența necesară pentru înființarea ulterioară a unei afaceri. Din fericire, există o mulțime de variante din care se pot inspira tinerii care nu beneficiază încă de experiență sau de sume considerabile pentru investiție, după cum urmează:

1. Meditații

Tinerii pot începe prin a oferi meditații la o materie pe care o stăpânesc excelent, fie că e vorba de științe exacte sau limbi străine. Întotdeauna vor exista copii care să aibă nevoie de ajutor la teme sau de explicații suplimentare pentru a înțelege mai mult despre un anumit subiect.

2. Web design

Mulți tineri sunt pasionați de informatică, iar pasiunea lor poate fi concretizată într-o varietate de meserii care nu implică multe investiții, deoarece în general o afacere în mediul online nu presupune foarte multe resurse necesare.

3. Blogging

Tinerii pot câștiga prin scrierea de articole, cărți, reclame, iar pasiunea lor poate fi transformată cu timpul într-o afacere. 

4. Automobile

Pentru cei pasionați de industria automobilelor, un service auto sau o spălătorie poate fi afacerea ideală, care va îmbina utilul cu plăcutul. Totuși, tinerii trebuie să fie dispuși să facă o investiție inițială.

5. Mâncare

Un stand cu mâncare și băuturi poate fi o idee grozavă, mai ales în locurile foarte populate. Tinerii își pot materializa pasiunea pentru bucătărie și pot câștiga sume considerabile prin această metodă. Afacerea se poate extinde și tinerii pot lua în considerare deschiderea ulterioară a unui restaurant. 

6. Îngrijirea copiilor sau a animalelor

Cele mai citite articole

Aceste meserii sunt extrem de căutate, ținând cont de rutina încărcată și solicitantă pentru majoritatea oamenilor. Responsabilitatea și atenția sunt trăsăturile cheie pe care o persoană le caută atunci când își lasă copilul sau animalul în grija cuiva.

7. Confecționarea unor cutii de cadouri

Cadourile gata făcute sunt cele mai căutate, motiv pentru care tinerii pot lua în considerare conceperea unor cutii de cadouri diversificate. Cutii cu dulciuri și flori, cu obiecte personale sau produse de îngrijire frumos ambalate pot fi atractive pentru potențialii clienți.

8. Bijuterii confecționate manual

Această idee de afacere este tocmai bună pentru cei cărora le place să lucreze manual. Investiția inițială într-un set de produse și crearea unui site sau pagini de vânzare sunt pașii premergători ai acestei afaceri. 

9. Picturi

Pasiunea pentru pictură poate fi transformată în profit, prin vânzarea de tablouri sau prin crearea de portrete.

10. Cărți de vizită

Această activitate presupune pasiune pentru design și totodată o serie de resurse inițiale. Totuși, cărțile de vizită sunt o idee profitabilă pentru că sunt la mare căutare.

Tinerii caută să se implice în afaceri care nu necesită investiții inițiale, tocmai din lipsa de resurse. Totuși, există anumite variante pentru care pot opta. De exemplu, pot alege să lase la amanet un ceas sau o bijuterie pe care să le recupereze ulterior, dacă afacerea va da roade. Împrumuturile de la familie pot fi de asemenea o altă variantă.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa