10 moduri de a folosi tehnologia, în dezvoltarea afacerii

de WTA.ro

Ne aflăm în epoca vitezei, unde aproape nimic nu funcționează optim în lipsa tehnologiei. Inteligența artificială a fost creată tocmai pentru a facilita diferite operațiuni din diverse domenii, inclusiv în business. Orice afacere are nevoie de tehnologie, pentru a ține pasul cu activitatea din cadrul companiei. În prezent, majoritatea firmelor folosesc software-uri de gestiune a afacerii. Acest lucru înseamnă că, pentru a putea învinge competiția, ai nevoie de instrumente digitale, cel puțin, la aceleași standarde. Tehnologia aduce multe beneficii unei afaceri, ceea ce ajută la îmbunătățirea rezultatelor pe termen lung. Iată în ce moduri te poți folosi de tehnologie, în scopul dezvoltării unei afaceri de succes.

  1. Automatizează operațiunile repetitive

Cu ajutorul unui software pentru afacere, operațiunile manuale care consumă foarte mult timp pot fi automatizate. Practic, inteligența artificială se va ocupa de acele taskuri repetitive, cum ar fi calcularea salariilor, raportarea, inventarierea, facturarea sau operațiunile contabile. Astfel, angajații își pot canaliza energia pentru alte îndatoriri. De asemenea, prin implementarea inteligenței artificiale, poți preveni erorile umane care pot fi costisitoare, uneori.

  1. Promovează afacerea în online

În prezent, cea mai bună strategie de marketing este social media. Întâlnești un număr mult mai mare de potențiali clienți postând pe o rețea de socializare, decât dacă dacă ai împărți pliante pe stradă. Creează o pagină a firmei, pe rețelele de socializare, și promovează-ți constant serviciile/produsele. Aici, poți utiliza și alte strategii, cum ar fi giveaway-urile, parteneriatele plătite sau recenziile. De asemenea, poți apela la reclame cu plată.

  1. Utilizează tehnologia cloud

Datorită tehnologiei cloud, nu mai trebuie să îți faci griji cu privire la componenta hardware și instalarea software-ului. Stocarea în cloud utilizează servere online, deci, nu trebuie să achiziționezi servere și nici dispozitive de stocare. Poți stoca volume mari de documente, în cloud. De asemenea, nu ai nevoie de o infrastructură IT deosebită. Prin urmare, costurile de implementare și mentenanță vor fi mai mici decât în cazul softurile on-premise. 

  1. Crește flexibilitatea

Tehnologia cloud vă permite ție și angajaților tăi să accesați documentele și să colaborați de pe orice dispozitiv conectat la internet. Astfel, toată lumea își poate face treaba oricând, de la distanță. 

  1. Urmărește progresul companiei

Cu un soft pentru business intelligence și cu funcțiile de raportare și analiză ale altor softuri de gestiune, poți obține atât o imagine de ansamblu cât și o imagine în detaliu a rezultatelor. Nu mai trebuie să pierzi timp pentru o analiză complexă, deoarece un astfel de soft o generează automat, în mod personalizat (pe săptămâni, luni, ani, pe categorii etc.).  

  1. Îmbunătățește colaborarea

Cu un soft ERP care integrează toate departamentele firmei, compania va beneficia de o colaborare mai bună și de un flux constant de informații, în timp real. Astfel, angajații vor putea lua decizii mai bune, într-un timp mult mai scurt.

  1. Extindere în online

Dacă deții un magazin, o platformă eCommerce te poate ajuta să te promovezi și să obții vânzări suplimentare. Practic, îți poți crea un magazin online, iar clienții pot achiziționa produse din orice oraș. Astfel, regiunea geografică nu va mai fi un factor limitant în dezvoltarea afacerii.

  1. Îmbunătățește relația cu clienții

Relația cu clienții poate fi îmbunătățită, datorită tehnologiei. Prin intermediul unui site web și unei pagini pe social media, clienții te pot contacta direct și pot scrie recenzii. De asemenea, cu ajutorul unui chatbot, clienții pot obține asistență 24/7. Pe de altă parte, există și softuri special create pentru îmbunătățirea relației cu clienții, cum este CRM (Customer Relationship Management). Un astfel de soft ajută la fidelizarea clienților și creșterea vânzărilor.

  1. Crește și urmărește productivitatea angajaților

Productivitatea angajaților crește datorită utilizării tehnologiei. Tehnologia oferă instrumente eficiente de gestiune a activității și ajută la o organizare mai bună. Productivitatea acestora poate fi urmărită cu ajutorul softurilor de task management.

  1. Îmbunătățește managementul finanțelor

Utilizarea sumelor de bani este mult mai bine gestionată prin tehnologie. Cu ajutorul softurilor de contabilitate, managementul cheltuielilor și încasărilor devine mult mai simplu. Acest lucru te ajută să eviți cheltuielile inutile și erorile de calcul, iar firma are numai de câștigat.  

Așadar, tehnologia oferă instrumente esențiale pentru gestionarea activității firmei. Nu ezita să implementezi soluții software în firma ta, deoarece aceasta îți ajută compania să progreseze. 

Te-ar putea interesa