10 sfaturi pentru organizarea unui workshop care va lăsa pe toată lumea inspirată

de WTA.ro
De ce este importanta locatia pentru un workshop

Unii oameni ar putea prefera să organizeze un eveniment workshop pe cont propriu, în timp ce alții ar putea dori ajutorul unui organizator profesionist. Există multe beneficii pentru ambele abordări.

Organizarea unui eveniment poate fi distractivă și recompensatoare dacă este făcută corect, sau poate fi provocatoare și frustrantă dacă nu este făcută corect. Este important să alegeți organizatorul potrivit pentru workshop, în funcție de ceea ce doriți de la această experiență.

Cele mai citite articole

Organizarea unui atelier de lucru poate fi descurajantă, dar alegând o temă sau un obiectiv specific pentru discuția voastră, acest lucru vă va ajuta să concentrați discuția și să vă asigurați că toată lumea învață din aceeași sursă. Iată 10 sfaturi despre cum să organizați un atelier de lucru:

Alegeți o temă sau un obiectiv specific pentru workshop. Acest lucru va ajuta la concentrarea discuției și va asigura că toată lumea învață din aceeași sursă.

Organizarea unui atelier de lucru poate fi descurajantă, dar alegând o temă sau un obiectiv specific pentru discuția voastră, acest lucru va ajuta la concentrarea discuției și va asigura că toată lumea învață din aceeași sursă. Iată 10 sfaturi despre cum să organizați un atelier de lucru:

  1. Stabiliți din timp regulile de bază pentru a-i menține pe toți pe drumul cel bun. Acest lucru include stabilirea unor limite de timp, interzicerea comportamentului perturbator și asigurarea faptului că toți participanții au avut o șansă egală de a vorbi.
  2. Alegeți un subiect sau un obiectiv atractiv pentru workshop, care să fie de interes pentru toți participanții. Oferind un context pentru materialul abordat, acesta va face procesul de învățare mai plăcut pentru toți cei implicați.
  3. Folosiți materiale vizuale și alte forme de materiale suplimentare pentru a spori înțelegerea și reținerea informațiilor. Acestea pot include diapozitive Powerpoint, videoclipuri și chiar materiale de lucru furnizate în prealabil.
  4. Încurajați participarea activă a tuturor participanților prin oferirea de oportunități ample pentru experiențe practice de învățare. Acest lucru va asigura că toată lumea este implicată activ în discuție în permanență și că poate prelua informații valoroase din sesiunea de workshop. 
  5. Fiți pregătiți să răspundeți la toate întrebările care pot apărea în timpul sesiunii (sesiunilor) de atelier. Procedând astfel, veți contribui la asigurarea faptului că toată lumea poate beneficia de experiența de învățare.
  6. Fiți disponibil pentru a răspunde la orice întrebări suplimentare pe care participanții le-ar putea avea după încheierea atelierului. Acest lucru va contribui la asigurarea faptului că toată lumea a înțeles clar ceea ce a fost abordat și este capabilă să aplice informațiile învățate în mediile lor de lucru respective.
  7. Asteptati participanții după încheierea sesiunii de atelier pentru a le oferi feedback și pentru a vă asigura că au înțeles tot ceea ce a fost abordat. Făcând acest lucru va contribui la stimularea unei creșteri pozitive în cadrul vieții profesionale și personale a participanților.
  8. Alocați suficient timp pentru ca participanții să asimileze tot ceea ce a fost abordat în timpul sesiunii de atelier. Procedând astfel, veți contribui la asigurarea faptului că toată lumea are posibilitatea de a beneficia de experiența de învățare.
  9. Asigurați-vă că includeți exerciții și/sau activități interactive în cadrul workshop-ului, pentru a menține participanții implicați și entuziasmați de învățare. Procedând astfel, vă veți ajuta să vă asigurați că aceștia au o experiență pozitivă și că sunt capabili să preia informații valoroase.
  10. Mulțumiți participanților pentru participarea la sesiunea de workshop și rugați-i să vă rog să împărtășească impresiile lor despre eveniment cu colegii, prietenii sau membrii familiei care ar putea fi interesați să participe la viitoarele ateliere de acest tip.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa