107 persoane aflate în autoizolare la domiciliu din care 24 în municipiul Tulcea, în scădere față de ziua precedentă

de WTA.ro

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea s-a întrunit astăzi, 13 martie a.c., la ora 8,00, în ședință extraordinară pentru a lua o serie de măsuri pe plan judeţean în concordanţă cu Hotărârea nr. 7 din 11.03.2020 privind aprobarea Hotărârii nr. 9 a Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

În cadrul şedinţei au fost discutate următoarele:
-Identificarea altor spații pentru persoanele asimptomatice care sosesc din localitățile aflate în zonele carantinate, afectate de CORONAVIRUS;
-Popularizarea, prin conducătorii unităților administrativ-teritoriale și prin orice alt mijloc de informare, a măsurilor dispuse în România pentru protecția populației și, prin urmare, obligațiile și restricțiile care trebuie respectate de către persoanele care revin în țară;

La nivelul județului Tulcea, la data de 13.03.2020, sunt înregistrate 107 persoane aflate în autoizolare la domiciliu din care 24 în municipiul Tulcea, în scădere față de ziua precedentă. De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 9 persoane însă nu a fost confirmat vreun caz de îmbolnăvire.

Cele mai citite articole

S-a prezentat, de asemenea, un bilanţ al acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de izolare în conformitate cu legislația în vigoare, în municipiul Tulcea și în județ, acțiuni efectuate de reprezentanții D.S.P., I.P.J și I.J.J. Astfel, până ieri, s-au efectuat în total 330 de acțiuni din care 77 în data de 12 martie 2020, în urma acestora reieșind că toate persoanele controlate au respectat condițiile impuse de lege.

De asemenea, la nivel de Comitet Județean pentru Situații de Urgență joi, 12 martie 2020, s-au dezbătut prevederile legale cu privire la organizarea unor evenimente publice cu număr mare de participanţi, evenimente culturale, sportive sau religioase, la nivelul municipiului Tulcea fiind luate următoarele măsuri: închiderea bazinului de înot, suspendarea vizitelor la muzee, suspendarea spectacolelor la Teatrul Jean Bart, anularea meciurilor de fotbal, precum şi supendarea unor examene ale instituţiilor publice. În plus, o serie de instituţii au recomandat cetăţenilor să folosească platformele online pentru solicitări.

Instituţia Prefectului a solicitat primăriilor din judeţ pupularizarea informărilor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică, informări ce vor fi publicate şi pe paginile oficiale ale serviciilor deconcentrate.

Cele mai citite articole