19 idei de cadouri pentru copii

de WTA.ro

Ne apropiem cu pași repezi de sezonul cumpărăturilor de sărbători, iar stocurile de jucării iubite de copii se epuizează rapid. Nu risca să aștepți până în ultima clipă să îi cumperi copilului tău ce își dorește de la Moș Crăciun, deoarece te poți trezi în mijlocul unei catastrofe de proporții. Începe de acum să te organizezi, iar finalul de an va fi unul extraordinar pentru toată lumea. 

Pentru copii, jucăriile înseamnă totul. Joaca este distractivă, dar este și elementul de bază al creșterii și dezvoltării lor. Poate ești tentat să cumperi haine sau alte obiecte folositoare, dar să știi că s-ar putea să nu faci cea mai bună alegere. Un magazin jucării este destinația ideală pentru cadourile de Crăciun așa că am pregătit o listă care să te ajute să te orientezi. Oferta de jucării este impresionantă, însă un element important este să te oprești la jucăriile potrivite atât din punct de vedere al materialelor, dar și al vârstei copilului. 

Cei mici au nevoie de jucării pentru a explora și înțelege lumea din jurul lor, dar și pentru a-și putea dezvolta abilitățile pe care le vor folosi pe toată durata vieții. Atunci când sunt mici, joaca este una dintre cele mai potrivite modalități pentru a comunica cu copiii. Indiferent dacă este vorba despre lucruri simple pentru tine, cum ar fi învățarea anumitor sunete sau mișcarea membrelor, cu ajutorul jucăriilor un copil asimilează o multitudine de informații pe care le va stoca și le va descifra la momentul potrivit. 

Jucăria potrivită este cea care îl provoacă pe copil, care îi menține aprins interesul, care îl ajută să exerseze abilitățile pe care le-a învățat, precum mișcarea sau coordonarea. Tot cu ajutorul jucăriilor, copilul tău va învăța mai multe cuvinte, iar ulterior va forma propoziții simple și se va exprima din ce în ce mai bine. 

Pentru vârste între 1 – 12 luni

Cele mai citite articole

Jocul senzorial este cel mai adecvat pentru copilul tău. Este momentul în care se definitivează coordonarea mână ochi, astfel încât jucăriile interactive sunt foarte apreciate. 

 1. Jucării de pluș
 2. Carusel pentru pat
 3. Pături cu activități
 4. Centre de învățare
 5. Covorașe pentru dansat

Pentru 12 – 24 de luni

Copilul este în perioada în care devine foarte mobil. Jucăriile potrivite îl vor ajuta să învețe să meargă, să numere, dar și să experimenteze diverse abilități de cunoaștere.  Jocurile tematice care implică animale îl ajută la cunoașterea acestora, dar și a sunetelor specifice. De asemea, consolidarea limbajului este stimulată prin învățarea culorilor și formelor.

 1. Mașinuțe
 2. Jucării de împins / tras
 3. Cărți tematice
 4. Cuburi de lemn

Pentru 2+ ani

După vârsta de 2 ani, copiii sunt foarte activi, din acest motiv sunt ideale jucăriile care promovează activitatea fizică. De asemenea, fiind o vârstă în care se dezvoltă mult abilitățile cognitive, sunt recomandate jucăriile și uneltele care promovează desenul, scrisul și alfabetizarea în general.  Cu ajutorul acestor jucării, copilul va învăța să facă legătura între ceea ce aude și ceea ce vede. Cărțile cu texte care însoțesc imaginile colorate îi ajută să se familiarizeze cu asocierea dintre litere și cuvinte. 

 1. Triciclete
 2. Nisip kinetic
 3. Șevalet pentru desen
 4. Coșuri de baschet
 5. Jocuri magnetice

Pentru 3+ ani

Copilul tău este la vârsta la care îi place să se prefacă. Cu ajutorul jucăriilor potrivite, va pune în scenă diverse rutine familiare, cum sunt curățenia, gătitul sau jocurile de rol. Perfecționând utilizarea simbolurilor, copilul tău te va surprinde cu jocuri care nu au nicio legătură cu ceea ce vezi de fapt. O pernă poate fi o pizza, iar o bucată de lemn poate fi un bebeluș. 

 1. Bucătării de jucărie cu accesoriile necesare
 2. Trusa de doctor
 3. Echipament de pompier
 4. Costum de vrăjitor
 5. Boardgame pentru întreaga familie

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa