2 metode neobișnuite de a economisi energie în locuințe

de WTA.ro

De-a lungul anilor, ne-am obișnuit cu modalitățile clasice de economisire a energiei: stingem luminile, facem dușuri mai scurte și urmărim cu atenție încălzirea în lunile cele mai reci de iarnă. Dar există tehnici mai neobișnuite de economisire a energiei de care nu știm?

Nu suntem singurii care își pun această întrebare; politicienii de pretutindeni își bat capul, în această perioadă complicată, pentru a găsi modalități neobișnuite de a reduce consumul de energie. De exemplu, în Marea Britanie, prim-ministrul Boris Johnson a prezentat chiar o schemă de economisire a energiei la metroul londonez – un plan de a lua toată căldura corporală creată de călătorii care folosesc metroul și de a o folosi pentru a încălzi casele din Islington.

Dar în timp ce așteptăm ca politicienii să se gândească la modalități mai originale de a economisi energie, cum ne putem ajuta chiar noi? În primul rând, ar trebui să consulți ofertele furnizorilor de energie, cum ar fi cele propuse deCEZ Vanzare si pe care le regasesti pe CezInfo. Dar asta nu e tot. Iată câteva metode neobișnuite și minunate de a economisi energie în casa noastră!

1. Brichete din zaț de cafea

Ai nevoie de cafeaua de dimineață înainte de a pleca la serviciu? Nu ești singurul – cafeaua este de fapt produsul cel mai comercializat din lume, după benzină. Ca atare, nu trebuie să te surprindă dacă auzi că este și unul dintre cei mai mari vinovați pentru criza ecologică.

Dar ce legătură are cafeaua cu economisirea energiei din locuința noastră? Ei bine, companiile din întreaga lume au recunoscut impactul pe care cafeaua îl are asupra mediului și au dezvoltat o modalitate prin care putem utiliza zațul de cafea.

Cele mai citite articole

Companii precum Bio Bean folosesc resturile de cafea ca o modalitate de a alimenta casele într-un mod mai ecologic. Aceste companii au realizat brichete din zaț de cafea care pot fi folosite pentru centrala termică, pentru a încălzi casa, în loc de brichete din lemn. 

Deci, de ce aceste brichete de cafea sunt atât de admirate de oameni? Brichetele de cafea generează cu 80% mai puține emisii de carbon față de cafeaua aruncată într-o groapă de gunoi. În plus, aceste brichete ard cu până la 20% mai mult decât brichetele de lemn,  ajutându-te să economisești bani pentru încălzire.

2. Apelează la microhidrogeneratoare

În primul rând, să clarificăm faptul că „microhidroenergie” este doar un cuvânt elegant pentru a desemna producerea de energie folosind fluxul natural al apei. La scară largă, aceste generatoare există de zeci de ani – dar, ca aparate electrocasnice utile, potențialul lor rămâne neexploatat.

Hidroenergia este creată prin plasarea unui generator într-o apă curgătoare, cum ar fi un râu sau un pârâu, cu scopul de a folosi energia creată pentru a alimenta aparatele electrocasnice din locuința ta. Hidroenergia permite convertirea a 90% din energia cinetică a apei în energie electrică pentru locuințe, ceea ce o face cea mai eficientă sursă de energie regenerabilă. 

Energia hidroelectrică aduce în prezent doar o mică contribuție la energia regenerabilă în țările europene. În unele state, cum ar fi Marea Britanie, se speră că până în 2023 ar putea furnizată până la 10% din energia electrică totală a Regatului Unit cu ajutorul microhidrogeneratoarelor.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa