2 sfaturi de care să ții cont când alegi o balustradă de inox pentru exterior

de WTA.ro

Cuvintele „oțel inoxidabil” sunt adesea folosite cu un sens vast, dar în realitate, acest material poate fi realizat într-o varietate de moduri. La urma urmei, oțelul inoxidabil nu este un singur metal, ci un aliaj, realizat din mai multe elemente topite împreună pentru a crea ceva distinct. Oțelul inoxidabil este apreciat pentru aspectul său contemporan și, totodată, atemporal, fiind perfect pentru realizarea unui balcon modern sau a unei scări industriale.

De asemenea, oțelul inoxidabil poate fi incredibil de rezistent la coroziune, ceea ce îl face un materialul ideal pentru aplicații în aer liber, dacă este selectat aliajul potrivit.

Așadar, înainte de a alege un anumit tip de balustradă, iată două sfaturi pentru a maximiza performanța unei balustrade de inox pentru un spațiu exterior.

1. Comparați caracteristicile oțelului inoxidabil

Oțelurile inoxidabile nu sunt atât de diferite de oțelul simplu: ingredientele de bază pentru ambele materiale sunt fierul și carbonul. Dar inoxul are și o cantitate mică de crom, care reacționează cu oxigenul din aer pentru a crea un strat care ajută la rezistența la coroziune. Este o reacție chimică naturală care conferă oțelului inoxidabil capacitatea de auto-protejare și auto-vindecare … și cu puțin molibden în amestec, rezistența la coroziune este îmbunătățită. Practic, cu cât sunt mai mari cantitățile de crom și molibden, cu atât sunt mai mari șansele de a rezista daunelor cauzate de poluanți, săruri și cloruri.

      Caracteristicile materialului din oțel inoxidabil pot varia în funcție de echilibrul specific al tuturor acestor elemente, astfel încât fiecare tip de aliaj prezintă o gamă de rezistențe la coroziune. Aliajul 304, deși este adesea specificat pentru interior, cum ar fi idei de amenajare a unui living cu scară interioară, poate funcționa bine pentru unele aplicații în aer liber și este de obicei disponibil la un preț mai mic decât alte aliaje create pentru medii mai extreme.

Cele mai citite articole

Pe de altă parte, aliajul 316 este mai rezistent la contaminanții din poluanți, săruri și cloruri, dar poate fi scump.

2. Luați în considerare locația unde folosiți balustrada de inox

Când încercați să decideți ce aliaj să alegeți, gândiți-vă în primul rând la locație. Mediul are un impact semnificativ asupra duratei de viață a balustradelor din oțel inoxidabil, deci ar trebui să se ia în considerare climatul local.

Construcțiile aflate la 10-20 de kilometri de apă sărată prezintă de obicei un risc ridicat de coroziune, dar în unele locații, sarea poate fi transportată și mai departe spre interior. De asemenea, temperaturile și umiditatea scăzută reduc șansele de coroziune.

Chiar și dacă un spațiu poate părea adecvat pentru un anumit aliaj, este important să ne gândim la schimbările care pot apărea în timp: Mediul va deveni mai poluat? Crește nivelul mării aici? O zonă urbană cu poluare scăzută până la moderată astăzi ar putea avea o expunere mai mare la coroziune în viitor, în cazul în care subprodusele atmosferice se vor schimba.

Pe scurt, calitatea aliajelor contează foarte mult. În mediile urbane sau rurale cu expunere redusă la coroziune, oțelul inoxidabil din aliaj 304 poate fi cea mai economică alegere când vine vorba despre balustrade exterioare din inox.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa