20 de milioane de euro bat la porțile Reșiței. Primăria le așteaptă cu proiectele făcute

de WTA.ro

a
Mai multe proiecte edilitare sunt pregătite de primăria municipiului de pe Bârzava și așteaptă avizul final al Agenției de Dezvoltare Regională Vest. Printre acestea, cel mai valoros, este cel care vizează faza 3 a introducerii tramvaiului în Reșița. Acesta prevede reabilitarea totală a intrării în municipiu, respectiv Calea Timișoarei și o parte din strada Bârzăviței, două stații intermodale de încărcare la Kaufland, respectiv Muncitoresc și achiziția a 10 autobuze electrice.

„Reabilitarea carosabilului se va face la pachet cu cea a trotuarelor, a zonelor verzi, a stațiilor de autobuz. Mai avem încă nouă proiecte, în pachet, dar acesta este cel mai important, în valoare de 20 de milioane de euro. Mai sunt de lămurit câteva aspecte minore, până la semnarea finanțării“ – a declarat directorul de investiții al primăriei reșițene Adelin Tuță.
De asemenea este finalizat proiectul tehnic al centurii ocolitoare Km 8 – Valea Țerovei. „Este prioritatea noastră nr 1 să găsim finanțare pentru acest proiect. Avem câteva variante și suntem optimiști“, a mai precizat Adelin Tuță.

Cele mai citite articole

s
De luna viitoare vor începe și lucrările de reabilitare a centurii vechi a orașului, de la Marbeck până în Dealul Crucii, pe o porțiune de 1,7 Km. „O facem cu oamenii noștri de la secție pentru a ieși mai ieftin. Vom începe din luna martie și vom sparge și înlocui tot betonul care a fost turnat acolo și nu mai poate fi cârpit. Imediat ce vom încheia lucrările, în această vară, vom începe amenajarea zonei de pe strada Rodnei. Este prinsă în buget, are o valoare de 240 de mii de lei și o vom face în acest an“, a ținut să precizeze directorul Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Reșița.

Dan AGACHE

Cele mai citite articole