3 aspecte de care să ții cont atunci când alegi un cămin de bătrâni

de WTA.ro

A-ți caza părinții sau bunicii într-un cămin de bătrâni este o alegere importantă, pe care trebuie să o faci în baza anumitor criterii de selecție. Pentru a te asigura că toate nevoile vârstnicilor vor fi îndeplinite, iar calitatea vieții lor va fi îmbunătățită, ține cont de recomandările pe care ți le vom oferi în cadrul acestui articol. 

Cum alegi un cămin de bătrâni privat?

În cazul în care seniorul drag din familia ta se află în perioada de recuperare în urma unei intervenții chirurgicale sau dacă suferă de una dintre bolile frecvente ale bătrâneții, acesta are nevoie de asistență și supraveghere medicală constantă, astfel încât sănătatea să nu îi fie pusă în pericol. Atunci când ești în căutarea unui azil de bătrâni în București, iată ce trebuie să ai în vedere: 

Pachete de servicii medicale

Îngrijirea medicală trebuie să poată fi personalizată în funcție de nevoile fiecărui rezident. De exemplu, vârstnicii care suferă de tulburări de memorie grave sau chiar demență au nevoie să urmeze un tratament strict și să fie constant supravegheați de personal, astfel încât să nu se accidenteze. 

Pe de altă parte, vârstnicii care suferă de incontinență urinară au nevoie de schimbarea așternuturilor și a scutecelor pentru adulți în mod frecvent, la fel cum cei care suferă de diabet trebuie să își ia medicamentele sau insulina la anumite intervale orare. 

Asigură-te că azilul la care te-ai gândit oferă posibilitatea de a personaliza serviciile medicale pe care le pun la dispoziție, inclusiv în ceea ce privește terapiile alternative precum kinetoterapia sau terapia ocupațională ce pot fi prescrise de medicul specialist în cazul anumitor afecțiuni. 

Meniu personalizat

Cele mai citite articole

Alimentația este la fel de importantă în cazul vârstnicilor care suferă de anumite afecțiuni, cât și pentru cei care sunt încă independenți. Este important ca mesele zilnice să fie preparate cu responsabilitate în incinta azilului, iar meniul să poată fi personalizat în funcție de recomandările unui specialist. 

Vârstnicii care suferă de obezitate, artrită sau alte astfel de afecțiuni ce pot apărea la bătrânețe vor primi o alimentație specială și vor fi ținuți sub constantă observație medicală pentru a putea observa manifestările apărute odată cu urmarea tratamentului medicamentos. 

Activități recreative

Stimularea cognitivă este un factor esențial în bunăstarea generală a vârstnicilor. Un azil de bătrâni premium va avea grijă inclusiv de sănătatea mentală a rezidenților, care vor putea beneficia de seri cu jocuri de societate și scurte excursii prin împrejurimi. De asemenea, terapia ocupațională sau posibilitatea de a cultiva anumite hobby-uri reprezintă un aspect important când vine vorba despre alegerea căminului de bătrâni potrivit.

Astfel de activități reduc stresul și ajută la formarea sentimentului de apartenență la un grup social, ceea ce va ajuta orice vârstnic să se adapteze la noul său mediu de trai și să îți găsească prieteni printre ceilalți rezidenți și membrii personalului. 

Nu neglija aspectele pe care ți le-am prezentat și optează pentru un azil de bătrâni care oferă servicii complete și de calitate pentru a susține sănătatea fizică și psihică a tuturor rezidenților. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa