3 filme care te vor ajuta să vorbești mai bine germana

de WTA.ro

1. Keinohrhasen

Naționalitatea filmului: germană

Regizor: Til Schweiger

Durata: 115 minute

Nivel necesar: începător

Plusul filmului de a învăța germana: această comedie romantică abordează subiecte pe cât de distractive, pe atât de variate: lumea presei, relațiile romantice, prietenia. Vei învăța multe expresii, familiare și mai susținute, utile în viața de zi cu zi.

Rezumatul filmului: Ludo Decker, jurnalist popular din Berlin, duce o viață fără scrupule, punctată de titlurile presei tabloide și de nopțile fără viitor cu nenumăratele sale cuceriri. Viața lui se schimbă atunci când, în urma intruziunii sale nefericite într-o petrecere privată a vedetelor, este condamnat la trei sute de ore de muncă în folosul comunității într-o grădiniță.

Un adevărat blockbuster în Germania, Keinorhasen este un element de bază al culturii populare germane de film.

2. Minge | Vântul Libertăţii

Naționalitatea filmului: germană

Regizor: Michael Herbig

Durata: 126 minute

Nivel necesar: intermediar

Plusul filmului de a învăța limba germană: Ballon este o lucrare propice îmbogățirii vocabularului, mai ales în jurul temelor de evadare, persecuție politică, îndoială și speranță.

Cele mai citite articole

Rezumatul filmului: Inspirat dintr-o poveste adevărată, scenariul revine la evadarea incredibilă, în 1979, a două familii din Germania de Est în Germania de Vest, la bordul unui balon cu aer cald pe care l-au construit. Filmul, bogat în nuanțe și emoții, înfățișează viața din RDG înainte de căderea zidului, cu un suspans uluitor.

Adecvat unui public larg, constituie o excelentă bază de reflecție și discuție asupra opoziției ideologice dintre cele două Germanii și dintre blocurile comunist și capitalist în timpul Războiului Rece.

3. Untergang | Caderea

Naționalitatea filmului: germană

Regizor: Oliver Hirschbiegel

Durata: 148 de minute

Nivel necesar: avansat

Plusul filmului de a învăța limba germană: Der Untergang te va face să revizuiești vocabularul războiului, predominant în film, și îți va oferi posibilitatea de a-ți antrena urechea să înțeleagă diferite accente și dialecte germanice (cum ar fi accentul austriac al lui Adolf Hitler).

Rezumatul filmului: Berlin, primăvara anului 1945. Orașul este înconjurat de aliați, iar regimul nazist își trăiește ultimele momente. Recluși într-un buncăr, Adolf Hitler și cei mai apropiați colaboratori ai săi sunt martori la căderea iminentă a celui de-al Treilea Reich, într-o stare de spirit care amestecă nebunia și extremismul.

Această ficțiune, care se inspiră în parte din Ultimele zile ale lui Hitler de Joachim Fest, privește una dintre cele mai întunecate pagini din istoria germană, cu ochii unui regizor german.

După ce dobândești câteva abilități de vorbire a limbii germane cu ajutorul filmelor, te încurajăm să îți perfecționezi abilitățile cu ajutorul unui profesor.

În acest sens, Centrul Gutenberg oferă cursuri de germană pentru adulți, începători sau avansați, iar înscrierile se fac prin accesarea linkului: 

https://invatagermana.ro/curs-germana-online/

Mai mult, și copii pot învăța cum germana, prin Centrul Didacto. Înscrierile se realizează aici:

https://didacto.ro/curs-de-limba-germana-pentru-copii/

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa