Camera copilului tău poate reprezenta o adevărată provocare, atunci când vine vorba despre amenajarea eficientă și armonioasă a spațiului.
Vei dori să creezi un loc intim, confortabil și liniștit, care să îi ofere celui mic cadrul perfect pentru dezvoltare armonioasă. Totodată, vei vrea să ai suficiente spații pentru depozitare, precum și un design modern, jucăuș, în ton cu pasiunile prichindelului tău.
Chiar dacă pare complicat, nu este imposibil să le ai pe toate. Tot ce trebuie să faci este să aplici câteva trucuri și să alegi un mod de amenajare isteț. Iată câteva idei bune pentru camera copilului tău!
1. Camera cu pat la înălțime și zonă de studiu sau joacă
Una dintre cele mai eficiente soluții pentru a profita la maximum de spațiu este amenajarea unui pat la etaj, cu acces pe o scară sigură, cu balustradă. Sub patul aflat la înălțime poți poziționa un birou suficient de spațios, unde cel mic își poate face temele, poate studia, se poate juca pe calculator sau face alte activități preferate.
Scările patului supraetajat pot fi folosite și pe post de spații pentru depozitare. Alege scări late, cu interior ce poate fi utilizat pentru a stoca jucării, accesorii pentru pat, cărți sau alte obiecte.
Astfel, în timp ce biroul rămâne o zonă practică, privată și liniștită, iar patul va reprezenta un spațiu ideal pentru visare și somn liniștit, restul camerei rămâne liber pentru zone de joacă, un dulap pentru haine sau o masă de activități.
2. Camera tematică
În cazul în care copilul tău are o pasiune puternică, o poți include în designul interior al camerei sale. De exemplu, dacă adoră animalele, poți opta pentru tapet colorat cu fauna dintr-o anumită zonă (safari, junglă, păduri etc.), stickere cu animale lipite pe diverse obiecte, jucării de pluș în formă de animale și alte elemente creative.
Dacă micuțul tău are un hobby pe care adoră să-l exerseze, trebuie neapărat să îi oferi cadrul necesar. De exemplu, dacă adoră să se uite la filme și documentare, îi poți amenaja un mic cinematograf în cameră. Nu ai nevoie decât de o planșă specială pentru perete, un proiector și un fotoliu confortabil de la https://www.fabricadepufi.ro/, în culoarea lui preferată.
Cele mai citite articole
De asemenea, dacă obișnuiește să se întâlnească des cu prietenii acasă, poți amenaja în cameră un spațiu cu mai multe fotolii puf, ideale pentru o după-amiază plină de jocuri și distracție.
3. Camera cu zone bine definite
În cazul în care spațiul este limitat, dar îți dorești să îi oferi copilului tot ce are nevoie, poți aranja totul astfel încât să creezi mai multe „camere” într-o singură încăpere.
De exemplu, poți delimita patul cu ajutorul unei draperii sau poți opta pentru un pat baldachin, împrejmuit cu material semitransparent, colorat. Aceea va fi zona destinată relaxării, intimității și odihnei.
Apoi, într-un colț de cameră, poți pune un leagăn prins de tavan sau un fotoliu suspendat, destinat lecturii, dacă micuțul tău adoră cărțile de toate felurile.
Poți amenaja și un colț pentru jucării, cu un coș special destinat acestora. Astfel, cel mic se va putea juca liniștit, știind că, la final, poate pune la loc toate jucăriile în același spațiu. În acest mod, camera va rămâne ordonată și va părea mult mai spațioasă!
Nu în ultimul rând, gândește-te și la un colț de studiu, pentru situațiile în care copilul tău are de efectuat teme, referate, proiecte sau, pur și simplu, învață pentru un test. Această zonă trebuie să includă un birou și un scaun confortabil, care să promoveze o postură corectă a spatelui.
Dacă se poate, poziționează spațiul pentru studiu pe peretele din apropierea ferestrei, pentru a lăsa lumina naturală să pătrundă cât mai mult.
În final, orice tip de design ai alege, ține cont de sfaturile de mai sus. Vei reuși să amenajezi o cameră primitoare, practică și plină de personalitate, în același timp!