3 idei de aperitiv rapide şi gustoase pentru momentele când ai musafiri

de WTA.ro

De multe ori atunci când ai musafiri te trezeşti în situaţia în care nu ştii ce poţi prepara rapid şi gustos. Există însă mai multe variante de startere care îţi vor aduce multe complimente şi care nu necesită extrem de mult efort în ceea ce priveşte prepararea lor. Sunt nişte variante ideale pentru momentele în care ai o seară relaxantă la un pahar de vin cu prietenii ori pentru zilele acelea când vine familia în vizită şi vrei să o impresionezi cu nişte platouri speciale. 

Iată 3 variante de aperitive gustoase şi de efect pe care le poţi pregăti rapid:

Platou cu brânzeturi şi crudităţi 

Varianta clasică ar fi cea a unui platou cu diverse produse din categoria de brânzeturi şi crudităţi. Pentru a face acest platou mai special, ai putea include o varietate mai mare de produse din gama de brânzeturi de la Auchan. Găseşti multe sortimente ideale pentru acest tip de aperitiv. Pe lângă acestea poţi include şi alune, struguri sau biscuiţi uscaţi de tip crackers, care vor merge de minune cu restul produselor. Iar pentru a face totul mai special poţi lua nişte cuţite speciale pentru brânzeturi cu care invitaţii se pot servi de pe platou. 

Bruschete

Cele mai citite articole

O a doua variantă de aperitiv simplu şi rapid, dar de efect este aceea a unor bruschete. Tot ce ai nevoie este o baghetă de calitate pe care o rumeneşti bine la tigaie sau la cuptor, după cum preferi, şi partea de topping care poate fi variată. Poţi face câteva clasice cu roşii, busuioc şi usturoi sau poţi încerca nişte variante mai speciale precum cele cu ricotta, piersici şi miere ori nişte variante mai gourmet cu ciuperci sote trase la tigaie în unt şi pătrunjel. Pregătirea lor poate varia, însă în cel mult 30 de minute, poţi avea un aperitiv special, care poate să-i mulţumească şi pe cei mai pretenţioşi musafiri. 

Creme tartinabile

A treia variantă este destul de asemănătoare cu cea de-a doua cu bruschete, doar de data asta vorbim de nişte creme tartinabile. Printre cele mai uşoare şi populare variante se numără crema de brânză feta cu verdeţuri – pentru prepararea sa vei avea nevoie de nişte feta de calitate şi verdeţuri proaspete pentru aromă, iar la final un strop de ulei de măsline pentru cremozitate. Tot ce trebuie să faci este să dai toate ingredientele alese la blender şi ai obţinut o cremă tartinabilă gustoasă, ce poate fi servită cu pâine prăjită ori crackers, în funcţie de preferinţe. Pe acelaşi principiu se pot crea foarte multe combinaţii delicioase, în funcţie de propriile preferinţe culinare. 

Acestea au fost cele trei idei de aperitive rapide şi gustoase pentru serile în care ai musafiri şi nu vrei să îţi baţi capul prea mult stând în bucătărie. Sunt reţete cu un grad mic de dificultate, însă de efect, ce îi vor mulţumi pe deplin şi pe cei mai mofturoşi dintre invitaţi. În cazul în care ai un număr mai mare de invitaţi şi trebuie să pregăteşti o cantitate ceva mai mare, poţi chiar să combini cele trei idei pentru a obţine un platou mai bogat. 

Sursă foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa