3 mituri despre jocul de ruletă pe care să nu le crezi

de WTA.ro

Ruleta este unul dintre cele mai dinamice jocuri de cazino, îmbinând distracția cu șansa într-o notă de socializare pe care nimeni nu o poate contesta. Aceasta poate fi jucată atât în sălile marilor cazinouri, cât și online (descoperă oferta MaxBet Casino de astăzi). 

În jurul acestui joc s-au dezvoltat o mulțime de mituri, ce aduc și mai multă incertitudine față de ruletă. Unii cred că această poate fi viciată, alții vin cu argumente ce țin de interese obscure, menite să aducă sume fabuloase proprietarilor de cazinou. Despre acestea, chiar acum: 

  1. Mitul numărului care “sigur va veni”

Unii jucători de ruleta consideră că mizele pe care urmează să le pună pe masă au cumva legătură cu istoricul ultimelor numere determinate de învârtirea bilei pe roata de joc. Acest mit al numărului care “trebuie să vină” nu este altceva decât o manifestare a dorinței jucătorului de a avea control asupra acestui tip de joc. În realitate, lucrurile stau total diferit. 

În cazul sălilor de joc sau al platformelor online cu jocuri de ruletă, reglementate de ONJC, jocurile oferă numere în mod aleatoriu, conform unui sistem numit RNG – Random Number Generator. Această modalitate de extragere a numerelor de la ruletă are la bază un algoritm, construit în jurul probabilității ca fiecare număr de pe masă de joc să poată ieși oricând. 

2. Numerele norocoase sunt câștigătoare

Acest mit este auzit de multe ori și la celebrul joc Loto 6/49, sau chiar în cazul pariurilor sportive, atunci când singura justificare pentru plasarea unui bilet ține de faptul că în teren va juca echipa de suflet a pariorului, sau echipa cu care a mai câștigat și în trecut. 

Pariază responsabil pe evenimente sportive! Vezi aici mai multe detalii despre cum îți poți găsi cea mai bună casa de pariu pe care online-ul ți-o poate oferi în acest moment!

Cele mai citite articole

Aceeași abordare a plasării unor mize pe elemente norocoase există și în cazul ruletei online. Jucătorii cred că legătură pur subiectiva cu un număr reprezentativ pentru ei poate schimba modul în care algoritmul despre care vorbeam mai sus. 

Este simplu de demonstrat un astfel de mit, așadar, evită să joci astfel la ruletă, deoarece superstițiile nu sunt compatibile cu modul în funcționeză RNG (Random Number Generator). 

3. Ruleta este întotdeauna măsluită 

Este unul dintre cele mai des auzite mituri în sălile de jocuri. Faptul că anumite interese obscure măsluiesc în mod voit ruleta, fără ca acest fapt să sesizat de autorități și pedepsit conform reglementărilor în vigoare, este un mit pe care nimeni nu și-l dorește demontat. 

Cel puțin, nu de către cei din tabăra jucătorilor. Motivul are la bază aceeași teama de a nu avea control în fața modului în care funcționează acest joc de noroc (ironic, nu-i așa?). Însă lucrurile stau total diferit în realitate. 

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc realizează controale regulate privind modul în care functioneaza ruletele, aplicând sancțiuni astronomice operatorilor care încearcă să controleze jocul. Nimeni nu își permite să piardă un loc important din piață, “umblând” la modul în care algoritmii sistemului mai sus amintit generează numere, la fiecare rotire. 

În concluzie, miza acestui articol a fost nu a demonta neapărat miturile din zona jocului de ruletă, ci de a arăta faptul că jucătorii încearcă să justifice prin propriile lor filtre modul în care un sistem generează aleatoriu numere, mod ce poate oferi rezultate incompatibile cu dorințele lor. 

Însă acest lucru se întâmplă atunci când jocul la ruleta depășește granițele dictate de distracție, ajungând într-o zonă mai puțin plăcută a acestui tip de activitate, acolo unde plasarea mizelor la ruletă capătă un caracter de natură compulsivă. Îți recomandăm să ceri cât mai repede ajutor de specialitate, în cazul în care te confrunți cu dependența de ruletă!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa