3 modalități prin care poți crea un ambient plăcut în propria casă

de WTA.ro

Starea de spirit este, de cele mai multe ori, influențată de mediul înconjurător, dar mai ales de propria casă, locul în care trăiești zi de zi. Între tine și locuința ta este o relație strânsă și directă, astfel, de starea pe care o oferă casa depinde felul tău de a fi încă de la începutul zilei. Este locul de unde îți iei energia și locul în care te liniștești după o zi agitată la job. Cu cât ești mai mulțumit de locuința ta, cu atât starea de spirit este una de invidiat.

Descoperă 3 modalități simple prin care poți să îți creezi un ambient perfect fără a depune un efort prea mare. 

Achiziționarea unor becuri inteligente 

Corpurile de iluminat sunt necesare când vine vorba de ambientul locuinței tale, iar achiziționarea unor becuri inteligente este una dintre cele mai bune alegeri. Stilul oferit unei case este dat de către lumina acesteia, fiecare tip de iluminat reușind să exprime câte o stare. O lumină caldă și blândă te poate face cu ușurință să te simți ca acasă, într-un loc sigur și liniștit. Cu ajutorul acestor becuri, te poți bucura de o gamă vastă de lumini, în funcție de bunul tău plac. Ai posibilitatea de a le amplasa în diferite locuri ale casei în care îți desfășori activitățile de zi cu zi. Spre exemplu, în locul destinat lecturii, poți opta pentru o lumină misterioasă care este absolut perfectă pentru a îți induce o anumită stare și pentru a aprofunda lectura.

Aceste becuri inteligente sunt total diferite față de becurile clasice, deoarece vin la pachet cu o serie de avantaje. Pe lângă faptul că sunt pe bază de LED, ceea ce face ca becurile să fie speciale este opțiunea de control prin Bluetooth, prin intermediul aplicației sau al vocii, astfel nici nu este nevoie să te ridici pentru a le aprinde sau stinge. Un alt avantaj îl reprezintă faptul că intensitatea luminii este reglabilă și poți crea cu ușurință un mediu mai întunecat sau mai luminat. 

Alegerea unui difuzor cu aromă

Primul lucru pe care îl simți atunci când intri într-o încăpere este mirosul care, la rândul său, îți induce o stare și te face să rămâi cu drag sau să părăsești într-o clipă locul respectiv.

Cele mai citite articole

Simțul olfactiv este esențial când vine vorba de starea de spirit. De aceea, un difuzor cu aromă este important într-o locuință, având puterea de a crea un ambient cât mai plăcut. Chiar dacă acesta acționează pe o zonă relativ mare, te poți juca cu mirosurile punând câte un difuzor în fiecare cameră a locuinței și astfel fiecare încăpere va avea starea ei. Cu ajutorul acestor dispozitive îți poți începe ziua cu o senzație plăcută, bucurându-te de mirosuri deosebite. Un miros potrivit te va face să spui din toată inima celebra zicală casă, dulce casă”.

Existența unei boxe portabile

Muzica are puterea să îți ofere o stare bună care este atât de necesară pentru a putea depăși anumite momente grele din viață. Indiferent că se aude în surdină sau că asculți la maximum, aceasta va reuși să te înveselească. 

Achiziționarea unei boxe portabile este la fel de necesară cum sunt cele menționate mai sus. Te poți conecta cu ușurință și astfel să modifici ambientul casei într-unul favorabil. În timp ce îți desfășori activitățile tale zilnice, poți să asculți un playlist care să te binedispună într-o clipă. Imaginează-ți doar în timp ce faci curățenie să auzi pe fundal celebra trupă Queen care îți oferă un stimul de energie și te face să te simți ca un rockstar adevărat. Datorită dimensiunii reduse, poți muta boxa în orice cameră dorești, deoarece nu este necesar un efort prea mare, precum în cazul unui sistem audio.

Ambientul propriei case determină în mod direct starea ta de bine și astfel tu ești responsabil de energia pe care vrei să o ai. Este foarte simplu să îți amenajezi locuința, mai ales că există materiale online gratuite, care te pot ajuta în legătură cu acest aspect. Nu uita, lumina este factorul principal care te va binedispune în orice moment al zilei. 

Sursa foto: Philips Hue

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa