3 motive pentru care ai nevoie de un cabinet notarial

de WTA.ro

Anumite evenimente și acte necesită monitorizarea unui notar. Notarul este un ofițer public și ministerial, al cărui rol principal este redactarea actelor juridice. De asemenea, poate oferi sfaturi specifice persoanelor care apelează la serviciile sale, într-un cabinet notarial, în diverse situații. De asemenea, el este implicat în autentificarea anumitor contracte, cel mai adesea contracte sindicale, acte de vânzare etc. Programările pot fi gratuite, dar clientul trebuie să plătească doar pentru serviciile oferite în urma programării. Prin urmare, serviciile notarilor sunt variate.

Indiferent de motivul pentru care mergi la un birou notarial, trebuie să știi că întâlnirile cu notarii pot fi gratuite; clientul trebuie să plătească doar pentru serviciile oferite în urma programării.

Rolul principal al notarului este, fără îndoială, rolul de consilier, și anume:

–                 privind dreptul familiei (donații – acțiuni – contracte matrimoniale – moștenire, adopție, despărțiri, divorțuri etc.),

–                 privind gestionarea activelor (investiții, achiziții de bunuri imobile noi sau vechi, avantaje sau dezavantaje fiscale etc.)

–                 privind dreptul societăților comerciale,

–                 uneori au rol de mediator.

Iată 3 cazuri când poți apela la un cabinet notarial

Consultă un notar pentru tranzacții imobiliare

Cele mai citite articole

Vânzarea de bunuri imobiliare sau cumpărarea de bunuri imobile necesită în mod imperativ un cabinet notarial dacă se dorește acest lucru în conformitate cu regulile și legile convenite. Datorită notarului, beneficiezi de securitate juridică.

Într-adevăr, o achiziție imobiliară este posibilă numai dacă contractul există sub forma unui act autentic. Acest lucru trebuie făcut de un notar. Intervenția unui notar în cumpărarea de bunuri imobiliare sau vânzarea de bunuri imobile are multe avantaje.

Notarul are datoria de a consilia, în cazul unei achiziții, atât cumpărătorul, cât și vânzătorul.

Vânzarea de bunuri imobiliare permite, printre altele, să asigure securitatea cumpărării / vânzării sale prin furnizarea de informații importante în timpul actului. Intervenția notarilor face posibilă siguranța datei tranzacției. Notarii permit cumpărătorului să aibă, de asemenea, certitudinea însușirii bunurilor sale. Sunt o modalitate sigură de a evita escrocheriile.

Ai nevoie de o întâlnire cu un notar pentru formalitățile legate de companii

Notarii au, de asemenea, o înaltă calificare în dreptul societăților comerciale și impozitare.

Ca urmare, intervenția lor se dovedește a fi o mare necesitate pentru liderii de afaceri și comercianți. Datorită cunoștințelor dobândite, aceștia îți vor permite să faci o alegere judicioasă în forma juridică a companiei tale și îți vor facilita intervențiile cu caracter juridic și luarea deciziilor pentru compania ta.

Un notar care să faciliteze gestionarea activelor dumneavoastră

După cum știi, gestionarea unei moșii este destul de dificilă pentru o persoană. Notarul, în virtutea pregătirii sale, are abilitățile necesare pentru a te ajuta la un management excelent. Indiferent dacă este vorba de o investiție pe piață bursieră sau de asigurări de viață, oferirea serviciilor unui notar îți va facilita gestionarea activelor, oferindu-ți sfaturi juridice solide.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa