3 obiceiuri de îngrijire pentru o piele netedă și sănătoasă tot timpul anului

de WTA.ro

Indiferent de anotimp, pielea corpului are nevoie de o îngrijire atentă, care să corespundă nevoilor sale. Dacă în timpul verii căutăm produse cu o textură lejeră, sezonul rece impune adaptarea rutinei în funcție de factorii externi. 

Vântul puternic, modificările bruște de temperatură ori vremea schimbătoare pot accentua deshidratarea pielii. Ceea ce înseamnă că loțiunile cu o consistență onctuoasă sunt recomandate pentru a preveni senzațiile de strângere, mâncărime sau usturime. 

Astfel, construirea unei rutine de îngrijire se face gradual, ținând cont de necesitățile pielii. Spre exemplu, dacă ai o piele uscată, pe tot parcursul anului poți folosi un lapte de corp pe bază de colagen, benefic în păstrarea echilibrului optim de hidratare. 

Așa cum bine știm, nu este suficient doar să folosim anumite creme ocazional, ci e nevoie să respectăm zilnic câteva obiceiuri de îngrijire. Iată ce îți recomandăm:

Spală pielea cu un produs de curățare blând

Există multe asemănări între rutina dedicată tenului și cea a corpului, una dintre ele fiind spălarea zilnică, prin care îndepărtezi murdăria și impuritățile. După o zi plină de activități solicitante, răsfață-te cu un duș lung sau o baie caldă și curăță pielea cu un produs delicat.

Pentru că orice persoană are nevoie de hidratare, alege un cleanser pentru corp infuzat cu uleiuri hrănitoare de maracuia, marula sau semințe de Sacha Inchi. Aceste ingrediente lucrează împreună pentru îndepărtarea murdăriei, calmează și mențin intactă bariera protectoare a pielii. 

Exfoliază săptămânal pielea 

Pielea are un ciclu de regenerare foarte interesant, în sensul că, o dată la aproximativ 27 de zile, celulele ei sunt înlocuite constant. Asta înseamnă că la nivel celular pielea moartă este eliminată, fiind înlocuită cu noi straturi de celule.

Cele mai citite articole

Pe măsură ce timpul trece și înaintăm în vârstă, procesul de regenerare suferă anumite întârzieri, moment în care celulele de piele moartă se pot acumula la nivelul stratului superior (epidermă). Ei bine, în acest punct, trebuie să-i dăm o mână de ajutor.

Conform specialiștilor din industria de frumusețe, este suficient să exfoliem mecanic pielea odată sau de două ori pe săptămână. Pe suprafața curată și umedă a corpului aplică un scrub cu particule fine și masează pielea cu blândețe. 

Exfolierea vine la pachet cu o serie de beneficii substanțiale pentru organism:

  • Masajul din timpul procesului de exfoliere îmbunătățește circulația sângelui și grăbește producția de colagen;
  • Următoarele produse aplicate se vor absorbi mult mai repede în piele, intensificându-și efectele;
  • Pielea capătă un aspect neted, ferm și îngrijit.

Hidratează pielea cu orice ocazie

Când vine vorba de îngrijirea tenului sau a corpului, termenul „hidratare” a devenit o mantră, o sarcină care nu se termină niciodată. Pielea îndeplinește o mulțime de funcții importante pentru sănătatea și bunăstarea noastră. Așadar, o putem susține oferindu-i ingrediente hrănitoare.

Dacă nu primește nivelul de hidratare optim nevoilor sale, pielea devine uscată, ternă, iar rezistența împotriva efectelor negative ale factorilor externi scade. În fiecare seară, aplică o cremă emolientă, care să aibă în compoziție acid hialuronic, vitaminele A, B, C, E, ulei de cocos sau antioxidanți și masează produsul cu mișcări circulare, până când este absorbit complet.

Indiferent de tipul de piele, hidratarea nu trebuie să lipsească din rutina de îngrijire. Chiar și în cazul persoanelor cu o piele grasă, există produse special formulate, pe bază de apă sau gel, care pătrund rapid în epidermă. 

Din grijă pentru sănătatea pielii tale, alege întotdeauna produse ce conțin ingrediente de origine naturală, fără elemente iritante sau parabeni. Observă cum acționează asupra corpului și adaptează constant rutina de îngrijire, în acord cu nevoile pielii.

Sursă foto:Shutterstock

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa