3 sfaturi pentru amenajarea unui dormitor în stil minimalist

de WTA.ro

Stilul minimalist a luat amploare în ultimi ani, îndeplinind astfel scopul pentru care el a fost creat și a apărut. Acesta a debutat în anul 1960 ca o reacție la surplusul de culoare și detalii definitorii pentru stilurile de artă precedente. Stilul minimalist a  devenit cunoscut 10 ani mai târziu, iar în prezent acesta de aplică în design interior, în modă, dar și în stilul de viață al oamenilor.

Fiind foarte modern și creând o atmosferă frumoasă, stilul minimalist a luat amploare în ceea ce privește amenajarea spațiilor interioare. Dacă acum, la început de an, vrei să-ți faci unele schimbări prin casă, iată trei sfaturi pentru a amenaja un dormitor în stil minimalist.

Top trei reguli ale stilului minimalist

Atunci când vezi poze cu idei inspiraționale de decoruri minimaliste, ai tendința să crezi că acestea sunt foarte ușor de obținut. Lucrurile se complică atunci când îți dai seama că trebuie să obții un spațiu perfect funcțional, potrivit cromatic, care să inspire o stare de liniște, să fie clar și modern. Pentru a-ți ușura munca și pentru a reuși să compui un plan cât mai bine stabilit, iată care sunt cele mai importante trei reguli pe care trebuie să le urmezi în amenajarea dormitorului în stil minimalist:

  • Asigură lumină naturală suficientă, care să creeze o atmosferă cât mai caldă.
  • Adaugă-ți personalitatea în dormitor cu ajutorul finisajelor pentru tavan, pereți și podea. Este recomandat să reușești să păstrezi majoritatea suprafețelor simple și să accentuezi doar câteva, ajutându-te de materialele texturate.
  • Alege piese de mobilier care să aibă funcții multiple și așează-le strategic, fără să le înghesui.

3 idei practice pentru a obține un decor minimalist

Cele mai citite articole

Un lucru foarte important de care trebuie să ții cont cu precădere este mixul de culori. Cum dormitorul este un spațiu de odihnă și de relaxare, în stilul minimalist nu sunt recomandate culorile puternice puse în abundență. Poți opta pentru culori precum crem, gri sau alb pentru pereți, iar mobilierul și pereții în nuanțe pământii. Petele de culoare pot fi prezente într-o lenjerie de pat turcoaz, o lampă pentru citit colorată într-o nuanță de galben, în draperii sau în mici accesorii.

Alege mobilier funcțional. Dispunerea acestuia în dormitor este foarte importantă pentru că ea are puterea de a reda starea de relaxare și de odihnă. Patul este elementul central al camerei, în jurul căruia gravitează celelalte piese de mobilier. Pentru un efect vizual de efect, este recomandat ca patul să stea cât mai departe de ușă, iar pentru a evita frigul este bine să nu fie așezat sub fereastră. De asemenea, pata de culoare din camera care influențează tot aspectul vizual este redată prin lenjerii de pat deosebite, așa că acordă-le atenție atunci când le alegi.

Alege un singur tablou pentru această încăpere.  Acoperirea fiecărei părți goale a peretelui cu decorațiuni precum picturi și fotografii pentru a completa camera nu este o idee potrivită stilului minimalist. Este recomandat ca deasupra patului să așezi un singur tablou care îți place, fără a pune și alte elemente decorative.

Sperăm ca ideile noastre să te ajute și să te inspire în creare unui dormitor de vis în stil minimalist. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa