Depozitarea deșeurilor în containere de gunoi speciale, de mare capacitate, a devenit o adevărată nevoie pentru marile companii, dar și pentru administrația publică. Din nevoia de protecție a mediului, dar și pentru a putea separa deșeurile cu ușurință, europubelele au devenit instrumente necesare în procesul de depozitare și colectare a gunoiului. Însă, pentru a alege europubele de calitate, este important să ținem cont de anumite standarde și aspecte.
Materialul
De cele mai multe ori, calitatea containerelor de gunoi și a europubelelor depinde de materialele din care sunt realizate. Acestea trebuie să fie confecționate dintr-un material rezistent la temperaturi extreme, dar și la lovituri puternice, deoarece, prin aruncarea deșeurilor, pereții pubelei pot fi ușor distruși.
Pentru spațiile deschise, sunt recomandate europubelele din plastic, fiindcă se curăță ușor și rezistă la temperaturi scăzute. În schimb, pentru aruncarea deșeurilor medicale, sunt recomandate europubelele din oțel inoxidabil. În plus, containerele de gunoi metalice pot fi folosite și pentru substanțe care se încing și care ar afecta un recipient din plastic. Datorită materialului din care sunt confecționate, pubelele din metal sunt mai puțin predispuse la pete și mirosuri. În schimb, pentru pubelele de interior este recomandat plasticul ABS sau HDPE, foarte rezistent la șocuri și lovituri puternice.
Culoarea
În cazul pubelelor pentru colectare selectivă, este recomandată alegerea anumitor culori, astfel încât oamenilor să le fie mai ușor să trieze deșeurile. Spre exemplu, europubelele pentru deșeuri din sticlă ar trebui să aibă culoarea verde. Într-o astfel de pubelă ar trebui aruncate sticle și borcane, dar și alte recipiente din sticlă.
În schimb, pentru plastic și metal ar trebui folosită o europubelă galbenă. În aceasta se pot colecta peturi de orice dimensiune, recipiente din plastic care provin de la alimente și produse cosmetice, farfurii și veselă din plastic, inclusiv caserole, folii și pungi, obiecte doar din metal.
Pentru colectarea deșeurilor din hârtie și carton se folosesc pubele de culoare albastră. Cu excepția hârtiei cerate și a produselor fabricate din materiale mixte, în coșul albastru poți arunca orice obiect din hârtie.
Capacitatea
În general, europubelele de gunoi care au o capacitate de 120 l sunt recomandate în zonele aglomerate, cu flux continuu. Acestea pot fi amplasate în spații deschise, fiind rezistente la radiațiile ultraviolete, dar și la temperaturi extreme.
În schimb, pentru zonele cu trafic mic, unde fluxul de deșeuri este redus, sunt recomandate pubele pentru gunoi cu o capacitate de 25-50 l. Acestea sunt ușor de întreținut și de utilizat, ocupă spațiu foarte puțin și sunt ușor de golit.
Pentru depozitarea deșeurilor de dimensiuni mari sunt recomandate containerele de gunoi din HDPE, material rezistent la intemperii și raze UV. În general, acestea sunt utilizate ca punct de colectare pentru companii, blocuri, parcuri, etc. Ele sunt extrem de folositoare și pentru că au o capacitate foarte mare dar și pentru că se pot diferenția în funcție de culoare, pentru reciclarea selectivă.
Indiferent de locul în care pubela sau containerul de gunoi sunt amplasate, este foarte important ca acestea să aibă mereu capacul închis. Astfel, mirosurile neplăcute nu se vor răspândi, iar deșeurile nu vor fi împrăștiate de dăunători. De asemenea, pentru întreținerea europubelelor, se recomandă ca ambalajele resturilor alimentare să fie spălate înainte, iar scutecele și alimentele cu miros puternic ar trebui ambalate în pungi suplimentare și închise bine. Pentru neutralizarea mirosurilor neplăcute și pentru îndepărtarea virusurilor și a bacteriilor, este recomandată curățarea pubelelor și a europubelelor cu dezinfectanți și cu bicarbonat de sodiu.
Așadar, acestea sunt standardele de care trebuie să ții cont în alegerea unei europubele de calitate. Acum găsești pe IgienaPHS.ro o mulțime de modele de pubele de gunoi, containere, dar și aspiratoare profesionale la preț avantajos.