3 trucuri prin care iți poți mobila ieftin și practic garsoniera

de WTA.ro

Faptul că dispui de un spațiu îngust poate părea provocator în ceea ce privește amenajările interioare, însă, cu puțină creativitate, îți poți mobila ieftin și practic garsoniera. Fie că ai o bucătărie open space sau camerele tale sunt separate, iată ce poți face pentru a-ți transforma casa într-un loc primitor și mobilat cu bun gust. 

Cum îți mobilezi garsoniera ieftin și practic 

Orice tip de amenajare interioară presupune crearea unei strategii dinainte de a trece la lucru. Trebuie să ai în vedere spațiul de care dispui astfel încât să poți poziționa mobilierul într-un fel cât mai practic. Prin diverse trucuri, poți chiar crea impresia de expansiune, astfel încât aspectul să fie unul minimalist și modern. 

1.Mai mult înseamnă mai puțin

Având acest principiu în minte, încearcă să îți organizezi spațiul făcând cât mai puțină risipă. De exemplu, poți opta pentru achiziționarea unei canapelele extensibile de la Favi, pe care să o strângi în timpul zilei. De asemenea, poți alege o mobilă de bucătărie cât mai compactă și o masă extensibilă sub care poți depozita scaunele.

Concentrează-te asupra obiectelor de mobilier absolut indispensabile și optează în schimb pentru cutii de depozitare în ceea ce privește obiectele tale personale. Mobilierul din sufragerie îți poate veni în ajutor în acest sens, însă poți la fel de bine să te folosești de o debara sau de balcon pentru a evita ocuparea spațiului în plus. Este important să ai o libertate de mișcare cât mai mare pentru a crea confort. 

2. Mobilierul nu trebuie să fie nou

Cele mai citite articole

Dacă bugetul tău este restrâns, poți opta pentru achiziționarea mobilierului la mâna a doua de la diverși vânzători online sau de la anumite depozite care comercializează acest tip de marfă. Mai mult decât atât, cu puțină îndemânare, poți recondiționa chiar tu obiecte de mobilier vechi astfel încât să capete un aspect modern, ca nou.

Nu este greu să îți recondiționezi singur dulapurile sau mesele și este o variantă ieftină pentru a te bucura de acestea. Dacă totuși optezi pentru achiziționarea unor obiecte la mâna a doua, deseori este suficient un strat nou de lac pentru a le reda strălucirea de odinioară. Îți recomandăm însă mobilierul deschis la culoare pentru un aspect reîmprospătat al casei. 

3. Economisește strategic

Anumite obiecte de mobilier oferă avantajul de a putea fi utilizate în mai multe scopuri. De exemplu, poți achiziționa o măsuță de cafea sau chiar taburete care vin cu spații de depozitare dedesubt. Aici poți păstra reviste, documente sau alte lucruri personale, salvând astfel spațiu. Același lucru se aplică și la cadrele de pat care vin cu spațiu de depozitare încorporat. 

Pentru a nu crea o senzație de aglomerare în garsoniera ta, încearcă să nu încarci prea tare pereții. Poți însă folosi o oglindă pe hol sau în dormitor care să creeze iluzia optică a expansiunii camerei. Iar dacă uneori te vizitează prietene sau membri ai familiei care au copii, poți adăuga într-un colțișor colorat și un tapet pentru copii atractiv, care să îi facă să se simtă cât mai confortabil atunci când vin în vizită. 

Nu este greu să îți mobilezi garsoniera în mod ieftin și practic. Folosește-te de sugestiile noastre pentru a da un refresh casei tale fără a investi prea mulți bani. Economisești de asemenea timp și energie dacă respecți un plan făcut dinainte pentru amenajare.   

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa