34 de locații de carantinare și 3.256 persoane izolate la domiciliu, în Maramureș

de WTA.ro

34 de locații de carantinare și 3.256 persoane izolate la domiciliu, în Maramureș

Polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au executat, în sistem integrat, 103 misiuni la nivelul județului Maramureș.

Cele 197 de efective au fost angrenate în depistarea și identificare persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară, verificarea prin măsuri specifice a persoanelor aflate în evidență și izolate la domiciliu, sprijinirea activității desfășurate de angajații Direcției de Sănătate Publică, verificarea respectării măsurilor de interdicție stabilite după declararea stării de urgență de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate.

Au fost verificate, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, peste 3.250 de persoane pentru respectarea măsurii de izolare la domiciliu, în conformitate cu prevederile ordonanțelor militare. S-au aplicat 129 de sancțiuni în valoare de 160.050 lei.

O persoană a fost identificată că nu a respectat măsura izolării la domiciliu, prin părăsirea locației declarate. A fost sancționată contravențional cu suma de 2000 de lei și a fost luată măsura carantinării instituționalizate, cu plata cheltuielilor aferente. De asemenea, în cadrul misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 115 persoane care nu au respectate prevederile Ordonanței Militare nr.3 cu privire la interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei.

Cele mai citite articole

În județul Maramureș sunt 3.256 persoane izolate la domiciliu, statistică ce include și membrii familiei. În carantină se află, în 34 locații de carantinare, 966 persoane venite în țară din state aflate în zona roșie de risc. Au ieșit din izolare la domiciliu 3.133 persoane, respectiv din carantinare 326 persoane.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș recomandă cetățenilor să evite deplasările inutile pentru siguranța tuturor, să respecte prevederile ordonanțelor militare, măsurile de igienă și de distanțare socială recomandate de specialiști.

Toate informațiile cu privire la persoanele depistate pozitiv, starea de sănătate și numărul testelor efectuate sunt comunicate la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

ZiarMM.ro

The post 34 de locații de carantinare și 3.256 persoane izolate la domiciliu, în Maramureș appeared first on ZiarMM.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa