4 avantaje de care beneficiezi atunci când alegi un imobil în clădire sustenabilă

de WTA.ro

Achiziția unui imobil aflat într-o clădire sustenabilă poate fi o investiție inteligentă nu numai din perspectiva calității vieții pe termen lung, ci și din perspectiva protecției mediului. Iată care sunt avantajele care acoperă ambele perspective:

  1. Economii de costuri pe termen lung

Poate unul dintre principalele avantaje la care este bine să fii atent atunci când cauți apartamente noi 2 camere într-o clădire sustenabilă este economia pe termen lung pe care o vei resimți la costurile cu utilitățile, de îndată ce te vei muta. 

Aceste economii se datorează modului atent în care au fost construite clădirile sustenabile și a materialelor de calitate și prietenoase cu mediul înconjurător. 

De exemplu, izolația termică superioară și utilizarea energiei regenerabile te pot ajuta să faci economii la facturile de energie, deoarece utilizarea sistemului convențional de încălzire va fi optimizată. În același timp, și sistemele de reciclare a apei, care colectează și reciclează apa de ploaie, pot avea o influență semnificativă, de data aceasta în ceea ce privește costurile aferente consumului de apă.

  1. Impact redus asupra mediului

Un apartament aflat într-o clădire sustenabilă nu numai că te ajută să economisești pe termen lung, dar îți permite și să trăiești un stil de viață cu impact redus asupra mediului. Explicația este una destul de simplă: modul în care este construit, utilizat și întreținut imobilul este proiectat pentru a minimiza efectul negativ asupra mediului înconjurător. 

Izolația îmbunătățită, ferestrele cu geam termopan, soluțiile de iluminat cu LED-uri și utilizarea resurselor regenerabile, de exemplu, contribuie nu numai la reducerea costurilor, ci și la minimizarea emisiilor de gaze cu efect de seră și a poluării asociate cu producerea de energie.

Mai mult decât atât, clădirile sustenabile se află, de obicei, în complexe rezidențiale. Aici, comunitatea implementează diverse practici de gestionare a gunoiului care reduc cantitatea de deșeuri, precum reciclarea, compostarea deșeurilor și folosirea unor produse cu o durată de viață mai lungă.

  1. Confort sporit și calitate a vieții îmbunătățită

Cele mai citite articole

Și calitatea vieții tale va putea cunoaște o îmbunătățire considerabilă dacă te muți într-un apartament care se află într-o clădire sustenabilă. Pereții bine izolați cu materiale de calitate te ajută să menții confortul termic dorit în interior, pe parcursul iernii, fără efort financiar, iar sistemele de ventilație controlată și cele de filtrare a aerului îți pot asigura un aport constant de aer proaspăt în locuință. 

În același timp, ferestrele mari, cu deschideri ample, îți creează un mediu mai luminos, care îți permite să optezi pentru un design modern, iar izolarea fonică reduce zgomotul ambiental, astfel încât tu să te poți bucura de liniște după o zi agitată petrecută în oraș.

  1. Creșterea valorii proprietății în timp

Creșterea constantă la nivel global a preocupărilor legate de mediu ne aduce la cel de-al patrulea avantaj dat de clădirile sustenabile, și anume creșterea valorii proprietății în timp.

Având în vedere că proprietățile sustenabile sunt proiectate pentru a fi mai eficiente din punct de vedere energetic și pentru a necesita mai puțină întreținere în timp, aceste lucruri pot face proprietatea mai atractivă pentru cumpărători, lucru care, implicit, contribuie la creșterea valorii acesteia în timp.

Nu în ultimul rând, trebuie să avem în vedere și aspectele legislative, care tind să se modifice în favoarea sustenabilității. UE sugerează elaborarea de obiective globale privind reducerea la zero a poluării, în timp ce, până în 2030, se dorește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% față de nivelurile înregistrate în 1990 în UE.

Concluzionând, achiziția unui imobil într-o clădire sustenabilă îți poate aduce multiple avantaje, așa că singurul lucru care rămâne de făcut este de a cerceta piața, astfel încât să te asiguri că faci cea mai bună alegere pentru tine.

Sursă foto: Shutterstock

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa