4 gadgeturi smart utile pentru un stil de viață sănătos

de WTA.ro

Trăim într-o perioadă în care tehnologia ne pune la dispoziție o varietate însemnată de aparate inteligente, menite să ne ușureze sarcinile zilnice. Astfel, adoptarea unui stil de viață sănătos, compus dintr-o alimentație bogată în vitamine și minerale, practicarea unui sport în mod constant și diminuarea nivelului de stres, pot fi mai ușor de menținut pe termen lung. Cu toate acestea, pe ce principiu funcționează produsele tech, încât au puterea extraordinară de a ne îmbunătăți stilul de viață? De la brățări inteligente, la gadgeturi dedicate igienei dentare, iată câteva recomandări:

 Sistem de filtrare a apei 

Apa se încadrează pe lista elementelor indispensabile pentru buna funcționare a organismului, întrucât asigură hidratarea pielii, previne deshidratarea, ajută ficatul în procesul de detoxifiere și sprijină sănătatea rinichilor și articulațiile. Astfel, nu este de mirare că specialiștii în nutriție recomandă un consum de apă de minimum doi litri pe zi.

 În cele mai multe cazuri, apa de la robinet este o sursă instabilă, deoarece poate conține urme de erbicide, pesticide, solvenți, metale grele sau clor. Fă o schimbare în favoarea sănătății prin intermediul unui filtru special, care va păstra gustul apei, în timp ce elimină bacteriile și virusurile. Beneficiile sale sunt vizibile și din punct de vedere financiar, fapt ce te ajută să faci economii pe termen lung. 

Purificator de aer

Un alt element vital pentru întreținerea unui stil de viață sănătos este aerul. Din păcate, mediul în care ne desfășurăm activitățile a devenit din ce în ce mai poluat, aspect ce influențează calitatea vieții în mod negativ. Poluarea resimțită în mediul exterior este rezultatul numărului crescut de automobile bazate pe combustibili tradiționali (motorină, benzină, gaz), a deșeurilor depozitate necorespunzător, a lipsei reciclării gunoiului menajer și a schimbărilor climatice accentuate. 

Chiar dacă unele măsuri ne depășesc puterea de soluționare, o simplă căutare pe internet folosind sintagma „oferte purificator aer” îți va dezvălui soluția optimă pentru nevoia de aer curat. Netratată la timp, această problemă poate duce la formarea mucegaiului în interiorul locuinței, afecțiuni severe la nivelul tractului respirator și scăderea imunității. Cu alte cuvinte, un purificator de aer beneficiază de un sistem de filtrare complex, format din mai multe straturi, care înlătură particulele de praf, mirosurile neplăcute și gazele nocive. 

Brățara de fitness

Cele mai citite articole

Un accesoriu popular în rândul persoanelor care obișnuiesc să facă diverse antrenamente fizice, brățara de fitness oferă asistența de care ai nevoie, deoarece monitorizează progresul cu fiecare pas. Un avantaj garantat al acestui device este faptul că recunoaște mai multe sporturi de exterior: înot, mers pe jos, urcatul scărilor, ciclism, alpinism sau hiking. 

În funcție de modelul ales, caracteristicile brățării cresc, astfel încât, ai posibilitatea de a monitoriza ritmul cardiac, nivelul de stres sau calitatea somnului. În plus, acționează asemenea unui prieten virtual care îți amintește constant de nevoia de mișcare și hidratare, în timp ce-ți aduce în atenție notificările din social media sau apelurile primite. 

Periuța de dinți electrică

Tehnologia a evoluat constant și în cazul igienei orale, apărând noi gadgeturi inteligente care să prevină apariția cariilor și afecțiunilor grave. Capătul de periere al unei periuțe electrice are un mecanism special, ce îi permite să se rotească de la stânga la dreapta sau înainte, cu viteze diferite. În acest mod, frecvența vibrațiilor generează unde capabile să înlăture placa bacteriană, virusurile și resturile de mâncare. O experiență inedită, periuța se poate conecta inclusiv la telefonul mobil printr-o aplicație dezvoltată de fiecare producător, unde vei monitoriza progresul. 

În final, dispozitivele smart s-au integrat cu succes în viața fiecărui individ. Fie că alegi un smartwatch, un sistem de filtrare a apei sau un filtru de aer, te vei bucura de un stil de viață sănătos în fiecare zi. 

Sursă foto: Shutterstock.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa