4 idei pentru a redecora curtea și grădina

de WTA.ro

Decorul curții și al grădinii ajută la crearea unui spațiu funcțional, cât și estetic. Aceste aspecte îți vor influența starea zilnică de acasă și te vor ajuta să construiești o oază de liniște și relaxare. Dacă vrei să oferi un aer proaspăt și original curții tale există mai multe opțiuni pe care le poți integra în amenajare. Iată câteva idei:

Pavează curtea sau câteva alei

Pavarea curții este un pas esențial dacă vrei să construiești o alee pentru mașină, o zonă sigură în fața garajului sau dacă vrei să te bucuri de câteva alei prin grădină. De exemplu, aleile care duc spre terasa amenajată în spatele casei sunt soluții ideale pentru a crea un loc de vis. În special dacă alegi să așezi plante în ghivece sau chiar să lași florile cățărătoare să se întindă pe suporturile speciale pe marginea aleii.

Alege pavaj pentru curte în funcție de nevoile tale. Dacă vrei să pavezi o zonă generoasă din fața casei pentru acces mai ușor și pentru un efect estetic plăcut, optează pentru travertin sau ardezie. Dacă pavezi pardoseala terasei pe care o amenajezi în curte sau în jurul unei piscine, alege marmura. Piatra naturală îți oferă avantaje pe toate planurile: arată spectaculos și face față cu succes trecerii timpului și uzurii.

Plantează flori bogate în culori

Florile de grădină nu trebuie să lipsească dintr-o amenajare în adevăratul sens al cuvântului. Dacă ți-ai dorit mereu să te bucuri de culorile puternice ale florilor precum hortensia, violetele, panseluțele sau caprifoi. Alege flori care se pot dezvolta în condițiile pe care le oferă grădina și curtea ta, atât în materie de lumină, cât și în ceea ce privește solul. În special dacă ai deja copaci în curtea din spate, poți planta florile care iubesc umbra, precum hortensia.

Instalează o terasă

Cele mai citite articole

Dacă în curtea ta nu există deja o terasă, dacă vrei să redecorezi acest spațiu trebuie să incluzi un spațiu pentru relaxare și socializare. Chiar dacă ai o curte mică, merită să instalezi chiar și o măsuță rotundă și cel puțin două scaune. De asemenea, un șezlong sau un hamac nu trebuie să lipsească pe timp de vară. Ai la dispoziție accesorii potrivite precum umbrelele sau pergolele, dar dacă îți dorești să lucrezi la un proiect complex, construiește o terasă acoperită care să fie cât mai ferită de ploi și ninsori.

Schimbă gardul sau poarta

Schimbările esențiale pe care le poți în cadrul curții și grădinii pot include gardul sau poarta locuinței. Dacă acestea au nevoie de un update, poți opta pentru recondiționarea gardului în cazul în care acesta este din lemn sau pentru schimbarea porții care nu se mai deschide la fel de ușor. Gardul din lemn poate primi un nou aspect dacă îndepărtezi vopseaua veche prin șlefuire și aplici ulterior o soluție de tratare a lemnului și un strat nou de vopsea sau lac. Alege produsele pentru recondiționarea materialelor de la exterior, pentru a le oferi acestora o viață nouă pentru cât mai mult timp.

Poarta poate fi schimbată dacă îți dorești una cu un mecanism automat sau un model modern pentru noul look al casei tale. Nu uita că odată ce faci câteva schimbări în curte și grădină, îți vei dori să renovezi și să modifici mai multe elemente care influențează estetica și funcționalitatea.

Redecorarea curții și grădinii este un proiect ideal pentru lunile de primăvară, mai ales dacă vrei să incluzi câteva culori care ies în evidență sau o lucrare precum montarea pavajului.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa