Te-ai tot gândit în ultima vreme că unele schimbări ar fi binevenite în casă. Cu toate acestea, nu prea ai vrea să reamenajezi totul, pentru că știi că o schimbare generală necesită destul de mult timp și presupune anumite costuri.
Nu îți face griji: există o mulțime de trucuri simple pe care le poți pune în practică, astfel încât să schimbi aspectul locuinței tale, dar și atmosfera generală. Din fericire, acestea nu necesită nici prea mult timp și nici prea mulți bani. Da, ai citit bine: poți aduce unele îmbunătățiri casei tale fără să dai o mică avere și fără să fie necesar să-ți transformi locuința într-un „mic șantier” pentru câteva săptămâni sau luni. Punerea în practică a acestor sfaturi nu e la fel de complexă precum înlocuirea tuturor electrocasnicelor din bucătărie sau ca instalarea unei mașini de spălat nouă.
Simplificarea
Dacă ți se pare că locuința ta a devenit mult prea aglomerată, poate că ar fi timpul să renunți la unele obiecte, fie ele decorative sau de mobilier. Chiar dacă nu te regăsești în stilul minimalist, acest lucru nu înseamnă că nu ar fi bine să te inspiri, măcar din când în când, din principiul său de bază: less is more. Cu alte cuvinte, renunță la lucrurile pe care nu le-ai mai folosit de ceva vreme și pe care mai mult ca sigur nu le vei folosi prea curând. Trebuie să recunoști că dormitorul ar arăta altfel fără atât de multe obiecte decorative adunate pe noptiere, pe măsuța de toaletă și pe cele câteva etajere.
Evaluând cât se poate de obiectiv lucrurile din locuința ta și renunțând la „surplus”, este imposibil să nu simți cum atmosfera se schimbă cu totul: spațiul pare mai aerisit și mai ordonat. În plus, o astfel de îmbunătățire presupune 0 costuri.
Schimbarea culorii pereților
Fie că pereții casei au nevoie de o reîmprospătare, fie că te-ai cam plictisit de culoarea lor actuală, îți recomandăm să te gândești la nouă opțiune cromatică – firește, care să se integreze perfect în schema actuală, adică să se asorteze cu pardoseala, cu mobilierul, cu decorațiunile și așa mai departe.
Gândește-te, de asemenea, care este starea sau care este efectul pe care vrei să-l obții vopsind pereții într-o nouă culoare. De exemplu, dacă vrei să creezi impresia de spațiu mai aerisit, îți sugerăm să optezi pentru alb – este o varianta sigură, simplă și versatilă. În general, culorile neutre sunt ușor de integrat în orice decor.
Reorganizarea obiectelor actuale
Cele mai citite articole
Alături de simplificare, reorganizarea obiectelor pe care le ai deja în locuință este o altă îmbunătățire care nu implică niciun cost financiar. Necesită, într-adevăr, ceva timp și răbdare, mai ales dacă vrei să muți unele piese de mobilier voluminoase – să zicem, de pildă, că te-ai hotărât să schimbi locul actual al canapelei din living sau că vrei să-ți muți biroul din dormitor în sufragerie.
Sfatul nostru este să gândești foarte bine fiecare mutare pe care o faci, pentru ca rezultatul final să fie unul armonios, și nu să creeze impresia unui spațiu haotic. Până la urmă, ideea este să obții o organizare mai eficientă decât cea de-acum.
Reparația obiectelor
Indiferent că e vorba de o țeavă din baie pe unde se scurge apă, de un șifonier a cărui ușă nu se mai închide cum trebuie sau de o canapea a cărei piele ecologică s-a cam tocit, te încurajăm ca anul acesta să îți faci timp să te ocupi de rezolvarea acestor „probleme” casnice pe care, poate, le-ai tot amânat sau care, dimpotrivă, tocmai au apărut, în mod neașteptat. Este important să menții lucrurile pe care le ai într-o stare cât mai bună, astfel încât să le prelungești durata de viață.
În plus, s-ar putea să te uimească modul în care o canapea recondiționată poate să schimbe atmosfera din living!
Așadar, sperăm că recomandările propuse în articolul de azi te vor inspira să aduci câteva îmbunătățiri esențiale casei tale. Nu uita că nu ai nevoie de fiecare dată de o mică avere pentru a face o transformare surprinzătoare.
Mult succes!