4 lucruri de luat în considerare dacă vrei să cumperi un apartament

de WTA.ro

4 lucruri de luat în considerare dacă vrei să cumperi un apartament

Achiziționarea unui apartament implică o analiză amănunțită a avantajelor și dezavantajelor, dar și vizionări ale posibilelor locuințe. Factorii precum bugetul, facilitățile sau locația sunt doar câțiva pe care trebuie să îi iei în considerare când faci această decizie. 

Pentru ca alegerea să fie una corectă, care să îți îndeplinească așteptările și să îți ofere confort pe termen lung, am pregătit o serie de criterii pe care să le urmărești. Cel mai important este ca apartamentul să te mulțumească nu doar în momentul în care te muți, dar și peste mai mulți ani. 

Locația și amplasarea apartamentului

Detaliile acestea se vor dovedi utile atât pe termen scurt, cât și atunci când îți vei întemeia o familie, în cazul în care nu o ai deja. Este important ca apartamentele de vânzare care îți atrag atenția să fie în vecinătatea mijloacelor de transport, a grădinițelor și școlilor, dar și a magazinelor. 

Amplasarea va determina în mare parte confortul pe care îl ai atunci când stai în apartament. Dacă va fi poziționat frontal, pe o stradă foarte tranzitată, s-ar putea ca zgomotul să te deranjeze. De asemenea, orientarea spre vest sau est este de luat în calcul. Acesta îți va oferi lumină pe parcursul întregii zile, dar și priveliște. 

Locurile de parcare

Dacă apartamentul pe care vrei să îl cumperi se află într-un oraș mare, spațiul de parcare nu este deloc de neglijat. Unele imobile vin la pachet cu locuri de parcare incluse în prețul final, altele se pot achiziționa separat. 

Cele mai citite articole

Este bine de știut că un loc de parcare nu se devalorizează în timp, mai ales dacă zona este una în curs de dezvoltare. Chiar dacă poate nu ai acum o mașină, există posibilitatea să îți achiziționezi una. În caz contrar, poți închiria spațiul sau poate fi folosit de cei care te vizitează. 

Facilitățile complexului 

Acest aspect se referă atât la siguranță, cât și la confort. Complexul poate fi prevăzut cu bariere sau cartele de acces, camere de supraveghere sau pază. Multe dintre imobilele noi vin dotate cu videointerfon, astfel îți va fi ușor să vezi cine sună la ușă. 

Multe blocuri de apartamente au magazine amplasate la parter sau se află în vecinătatea unui complex comercial. Ia în considerare acest aspect, pot apărea situații în care ai nevoie rapid de anumite produse, fie ele alimentare sau farmaceutice. 

Starea imobilului

Dacă apartamentul care îți place se află într-un bloc vechi, fii atent la starea în care se află acesta. Poate are nevoie de renovări sau reamenajări semnificative, iar acestea ar trebui incluse în bugetul de care dispui. 

Există și posibilitatea ca blocul să fie nou construit. Discută cu dezvoltatorul sau agenția imobiliară și interesează-te asupra calității materialelor folosite. Dacă apartamentul nu este încă finalizat, poate exista posibilitatea de a-ți alege singur finisajele după propriile criterii și gusturi. 

Indiferent dacă alegi să cumperi un apartament direct de la dezvoltator sau de la un proprietar, ia în considerare și aspectele juridice care țin de achiziție. Este foarte important să faci o alegere bine informată, care să întrunească standardele tale de calitate și confort. În acest sens, poți apela și la o agenție imobiliară. Spor la vizionat! 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa