4 motive pentru a te înscrie la cursuri de trading

de WTA.ro

Să fim sinceri, tranzacționarea pe pieţele financiarepoate deveni uneori descurajantă. Chiar și traderii profesioniști pierd uneori luni întregi, așa că nu trebuie să vă descurajați ușor. Traderul – adică acea persoană care tranzacționează (vinde sau cumpără) active pe orice piață financiară, fie pentru sine, fie pentru o altă persoană sau o instituție, – are nevoie de ani de experiență. 

Dacă vă doriți să descoperiți tainele tranzacționării este indicat să începeți cu niște cursuri de trading. Nu vă lăsați descurajați de numeroasele articole și videoclipuri de pe web despre „probleme de tranzacționare” și „de ce tranzacționarea este dificilă”.

Iată câteva motive pentru a alege să faceți cursuri de trading:

1. Cel mai evident motiv: libertatea financiară

Termenul „libertate financiară” înseamnă mai mult decât să ai suficienți bani pentru a nu-ți face griji cu privire la facturi și alte probleme de zi cu zi, ci este și să ai libertate REALĂ. Gândește-te ce înseamnă să ai capacitatea de a câștiga destui bani pentru a trăi confortabil oriunde în lume, având nevoie doar de un computer și de internet.

A fi un trader de succes nu înseamnă doar că poți câștiga mulți bani, dar mult mai important, înseamnă că ai libertate. Ai libertatea de a face în esență ceea ce dorești când dorești.

2. O persoană diferită de restul lumii

Cele mai citite articole

Traderii sunt oameni care caută o… ieșire. O cale de ieșire din ceea ce reprezintă munca modernă și stresantă de la ora 8.00 la 16.00. Cine vrea să-și petreacă majoritatea vieții de veghe lucrând pentru a face pe altcineva să câștige mai mulți bani decât câștigă el însuși? Aceasta este mentalitatea unui trader. El vede lumea așa cum ea este cu adevărat și nu ca un basm pe care societatea vrea să-l creadă.

Astfel, pentru a fi trader, trebuie să ai o mentalitate diferită de restul lumii. Ești un „lup singuratic” care se ghidează după principiul „eu împotriva lumii” fără să îi pese ce cred alții. Mulți oameni, atunci când sunt întrebați despre tranzacționare, pur și simplu vor spune că este ceva „prea riscant” sau ceva ce poate fi făcut doar de un grup de „elită”. De aceea, trebuie să percepi jobul unui trader drept ceva special.

3. Evadarea 9-5 „sclav-grind”

Viața pe care ți-ar permite-o jobul de trader cu normă întreagă este pur și simplu minunată. Poți sta pe plajă, relaxându-te, și să te implici ocazional într-o tranzacție, când simți că ai descoperit niște active valoroase. Nu sună rău deloc, nu-i așa?

În plus, nu trebuie să te subornonezi  nimănui la locul de muncă în fiecare zi. Să fi un trader  cu normă întreagă îți oferă luxul de a-ți permite să scapi de așa-numita formă de „sclavie modernă”, cum mai sunt considerate joburile cu program fix pentru un antreprenor. 

4.Înțelegi lumea mai bine

A fi trader te ajută să înțelegi diferențele de forță ale diferitelor economii din întreaga lume. Este uimitor cât de puține lucruri știu oamenii despre ratele de schimb și punctele forte ale diferitelor țări. 

Prin natura meseriei tale vei fi concentrat pe prețul activelor din mai multe țări, ceea ce te ajută să înțelegi lumea într-un mod mai intim și mai clar decât majoritatea celorlalți oameni care nu se ocupă cu tranzacționarea.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa