4 motive pentru care merită să iei în calcul leasingul de personal

de WTA.ro

Închirierea de personal oferă o alternativă ușoară și rentabilă pentru gestionarea sarcinilor zilnice. Fie că ești în căutarea de personal temporar pentru sezonul de vârf sau manipulanți marfă, constructori sau muncitori necalificați pentru finalizarea unui anumit proiect, serviciile de leasing de personal sunt cele mai potrivite pentru a acoperi deficitul de forță de muncă din anumite perioade. Acestea sunt o soluție excelentă și pentru firmele mici, aflate la început de drum, care nu își permit angajarea de personal pe perioadă nedeterminată. 

Iată 4 motive pentru care ar trebui să iei în considerare leasingul de personal pentru afacerea ta 

Închirierea de personal este procesul prin care sunt angajați oameni prin intermediul unei companii terțe pe o anumită perioadă de timp. Această soluție este excelentă atunci când vrei să beneficiezi de lucrători, dar vrei să fii scutit de toată responsabilitatea și de riscurile asociate unui contract de muncă. Poți apela la leasing de personal prin intermediul work-finder.eu în diverse domenii precum producție, retail sau construcții sau oriunde este nevoie de lucrători sezonieri. Principalele motive pentru care ar trebui să iei în calcul această opțiune sunt: 

Costuri scăzute pe termen lung – optarea pentru leasingul de personal poate fi mai rentabilă pe termen scurtîn ceea ce privește costurile operaționale. Compania ta nu va angaja personal, prin urmare colaborarea cu o agenție specializată va facilita toate aceste costuri 

Recrutarea oamenilor potriviți pentru anumite sarcini – prin leasing de personal vei avea acces la un număr mai mare de lucrători, care au abilitățile necesare pentru sarcinile pe care le ai de îndeplinit sau pentru finalizarea proiectului respectiv. Apelând la o astfel de soluție, vei beneficia de posibilitatea de a angaja personal cu experiența potrivită în domeniu. Spre exemplu, pentru muncile sezoniere din HoReCa, agricultură sau construcții, foarte multe companii apelează la angajați asiatici din India, Nepal sau Sri Lanka. 

Cele mai citite articole

Îndeplinirea tuturor formalităților și oferirea de sprijin în ceea ce privește resursele umane – obligațiile privind întocmirea datelor pentru angajare, înregistrarea salariaților, plata contribuțiilor la stat și a altor sarcini asemănătoare revin agenției de recrutare dacă apelezi la leasingul de personal. Toate aceste lucruri sunt consumatoare de timp, de aceea, cu ajutorul unei companii externe, vei obține sprijin în gestionarea angajaților și te vei putea concentra mai mult pe aspectele importante ale afacerii. 

Finalizarea rapidă a proiectelor – având acces facil la forță de muncă calificată exact atunci când ai nevoie, îți vei putea finaliza proiectele mult mai rapid. Vei diminua astfel costurile și timpul necesar pentru recrutarea candidaților potriviți, lăsând specialiștii să se ocupe de toate aceste lucruri.

Așadar, serviciul de leasing de personal este o soluție eficientă pentru companiile care au nevoie de un volum mai mare de personal atunci când înregistrează creșteri sezoniere de activitate, pentru cele aflate la început de drum sau pentru cele care desfășoară un proiect pe o perioadă limitată de timp. În acest fel antreprenorii se pot concentra pe dezvoltarea businessului lor, fiind scutiți de aceste sarcini consumatoare de timp.  

Sursa foto: pexels.com 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa