4 reguli pe care să le respecți când joci la pariuri

de WTA.ro

Este mai important decât crezi să știi cum să planifici pariurile, cum să-ți controlezi reacțiile și instinctele de joc, dar și să îți manageriezi banii eficient. 

Pe termen lung pariorii sunt cei care știu și cum să parieze, nu doar pe ce să parieze. Dacă vrei ca și tu să evoluezi ca parior, citește în continuare și află care sunt cele 4 reguli pe care trebuie să le respecți când joci la pariuri.

  1. Stabilește un plan de management al banilor

Poate că denumirea de management îți sună prea complicat, dar banii trebuie alocați și investiți inteligent în pariuri. Este foarte important să îți faci o strategie de pariere și să stabilești sume corespunzătoare diverselor tipuri de pariuri, în concordanță cu riscurile și șansele de câștig. 

Bugetul alocat pariurilor nu trebuie să afecteze bugetul necesar vieții de zi cu zi. De asemenea, nu amesteca banii destinați pariurilor cu cei pe care îi folosești pentru jocuri de tip loto sau cazino. 

Multe site-uri au și o secțiune destinată jocurilor de noroc, așa că este ușor să treci de la pariuri la blackjack, de exemplu, fără să ții cont de sumele investite sau câștigate. Dacă joci astfel, este dificil să îți dai seama care a fost cel mai bun raport dintre miză și câștig, ce ai greșit în pariere și, în general, să manageriezi banii astfel încât să ieși pe plus.   

  1. Propune-ți obiective realiste

O greșeală frecventă printre pariori este goana după câștig rapid. Începătorii își propun să dubleze sumele investite în timpul unei sesiuni sau după 1-2 zile de joc, însă această abordare reprezintă o cale spre eșec și frustrare. Inevitabil vei pierde anumite pariuri, pentru că nu ai cum să prevezi în totalitate ce se va întâmpla în timpul unui eveniment sportiv sau al unei etape dintr-o competiție. 

Cele mai citite articole

Pentru a câștiga bani și pentru ca pariurile să reprezinte o experiență plăcută, stabilește obiective realizabile. Un profit de până în 30% într-o săptămână este un exemplu realist în acest sens. 

  1. Nu juca emoțional

Jocul în funcțiile de starea de moment este haotic și nu este profitabil. Unii pariori încearcă să recupereze sumele pierdute și pariază frenetic, uneori contra oricăror șanse. Alții se simt norocoși și reinvestesc imediat câștigul, deseori în pariuri și mai riscante, sau fără să se documenteze înainte despre eveniment. 

Rezultatul? Banii câștigați anterior se pierd. Încearcă să asculți mai mult de rațiune și mai puțin de instinct când pariezi. Poate că de multe ori ai intuiție, dar oamenii care câștigă bani din pariuri sunt cei care analizează cu atenție evenimentele, investesc inteligent și nu se lasă pradă impulsurilor de moment.

  1. Riscă inteligent

Există două categorii de pariori neproductivi: cei care riscă excesiv și cei prea prudenți. Riscul este necesar pentru câștig, dar trebuie moderat în funcție de șanse și cunoaștere. De asemenea, prudența este necesară pentru managementul banilor, dar când este excesivă duce la câștiguri modeste, care se pierd la prima greșeală. 

Cel mai bine este să alegi pariuri sigure cu sume mari sau pariuri riscante cu sume mici sau medii. Astfel, șansele tale de câștig vor crește. Nu uita să profiți de oferte și și să le corelezi cu stilul de joc. De exemplu, există promoții speciale la Fortuna care îți cresc șansele de câștig și te ajută să obții un profit mai consistent.

Pariurile sportive depind de cunoștințe și noroc, dar la fel de important este să știi cum să pariezi. Cele 4 reguli pe care ți le-am prezentat sunt esențiale pentru  o experiență de pariere distractivă și productivă. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa