4 sfaturi pentru a avea mereu maşina curată

de WTA.ro

Menţinerea maşinii curate nu este o manie, orice ţi-ar spune cei din jur! Dincolo de raţiunile estetice, evident cele mai vizibile, curăţenia maşinii este o investiţie în întreţinerea tehnică a vehiculului. Partea de exterior a caroseriei este expusă la apă, intemperii, lovituri şi tot felul de substanţe cu care intră în contact în timpul deplasării sau în parcare. Dacă nu le cureţi, vopseaua şi tabla vor avea de suferit. La fel de important este şi interiorul, pornind de la mocheta care se poate impregna de lichide şi mirosuri neplăcute. În cele ce urmează, îţi prezentăm câteva sfaturi pentru a-ţi păstra maşina curată fără prea mult efort:

Evită să mănânci în maşină

Curăţenia în maşină depinde în mare măsură de obiceiurile şoferului şi ale pasagerilor. Dacă îţi doreşti cu adevărat să nu ai parte de surprize neplăcute, poţi impune regula de a nu fuma, mânca sau bea în maşină. Lucrurile sunt simple atunci când circuli mai mult singur, deoarece e regula ta şi o respecţi. Pe măsură ce apar alţi pasageri şi în special copii sau animale de companie, treburile se complică. Chiar şi cu o familie numeroasă poţi programa opriri pe parcurs pentru a lua o gustare, profitând de pauzele de odihnă create.

Protejează pe cât este posibil mocheta

Aminteam la început de importanţa mochetei pentru aspectul interior al maşinii. Oricât te-ai strădui să nu verşi lucrurile, materialul textil carea acoperă toată podeaua de la un capăt la celălalt al habitaclului este expus la mizeria cu care te urci la volan. De fiecare dată când vremea este nefavorabilă, încălţămintea aduce de afară apă, noroi sau zăpadă. De un real folos pentru protejarea mochetei sunt preşurile din cauciuc sau PVC în formă de tavă, care acumulează toată mizeria căzută. Odată ajuns la destinaţie, ridici ușor covorul, îl cureţi şi revii la normal.

Stabileşte o rutină pentru spălare

Cele mai citite articole

Maşina curată se menţine nu doar prin măsuri de prevenire a murdăririi, ci şi printr-un efort de curăţare propriu-zisă. Aşa cum casa ta se bucură de o zi de curăţenie generală – de cele mai multe ori sâmbăta – extinde această tradiţie şi pentru maşina ta. În funcţie de timp şi de cât de mult eşti dispus să te implici în această operaţiune, ai la dispoziţie mai multe opţiuni: spălătoria cu servicii complete, spălătorie de tip drive-in în benzinării sau self service în spaţii special amenajate. Orice variantă ai alege pentru exterior, foloseşte protecţie scaun auto faţă de la Bramitech astfel încât mediul ud în care calci tu sau angajatul care te ajută să nu aducă în interior mai multă murdărie.

Păstrează în maşină doar strictul necesar

Este foarte dificil să ai tot timpul în maşină instrumentarul necesar pentru orice intervenţie şi să o păstrezi totodată curată. Cu cât ai mai multe obiecte risipite prin habitaclu sau portbagaj, cu atât vei avea parte de dezordine şi accidente nedorite. Dacă totuşi prin natura activităţii eşti nevoit să ai o trusă de instrumente în timpul deplasărilor sau faci frecvent cumpărături pentru familie, foloseşte organizatoare compatibile cu maşina ta. Plasele pentru imobilizarea bagajelor şi cutiile din PVC, cauciuc sau material care se fixează pe mocheta sau peretele portbagajului sunt de un real folos în orice condiţii. Astfel, alimentele nu se mai rătăcesc prin trusa de scule și nici nu se varsă peste tot la primul viraj.

Maşina este oglinda sau prima carte de vizită a şoferului ei. Felul în care arată vehiculul pe care îl conduci spune totul despre stilul tău de viaţă. Dacă vrei să fii o prezenţă notabilă încă de când parchezi automobilul, investeşte timp, efort şi bani într-o rutină de păstrare a curăţeniei. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa