5 aspecte cheie de luat în considerare înainte de a solicita un credit auto

de WTA.ro

5 aspecte cheie de luat în considerare înainte de a solicita un credit auto

În prezent, deținerea unei mașini nu este un lux, ci o necesitate. Pe piață se lansează în mod regulat noi modele de mașini și, fie că este vorba despre un upgrade, o primă mașină sau o altă mașină pentru familie. Oricare ar fi motivul, un credit auto facilitează achiziția. Pentru a transforma un credit auto într-o cheltuială rentabile e important ca înainte să analizezi câteva aspecte.

1. Află costul total al creditului auto

În timp ce cauți diferite credite pentru vehicule, trebuie să privești dincolo de plata lunară. O plată lunară auto scăzută îți poate atrage atenția și te poate tenta să obții un împrumut. Dar, privind în acest fel, banii tăi vor fi afectați pe termen lung.

S-ar putea să cazi în capcana dobânzilor mari. Acest lucru, la rândul său, poate afecta și suma totală a împrumutului.

De exemplu, a plăti mai mult lunar cu un împrumut pe termen scurt îți poate economisi bani. Prin urmare, primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este suma totală a împrumutului. Asigură-te că alegi plăți lunare accesibile, mai degrabă decât plăți lunare reduse.

2. Fă cercetări privind ratele dobânzii

Înainte de a semna contractul, este vital să verifici ratele dobânzii. Fiecare împrumut auto vine cu rate diferite de dobândă.

Alege întotdeauna un împrumut cu o rată scăzută a dobânzii. Acordă atenție costului pe termen lung al sumei împrumutului cu plata totală a dobânzii pentru a ști că îți poți permite întreaga rambursare a împrumutului auto.

Înțelegerea întregii sume a împrumutului, inclusiv dobânda totală, te va ajuta să economisești bani pe termen lung.

3. Stabilește durata împrumutului

Cele mai citite articole

Adesea, un credit auto este o investiție de lungă durată de aproximativ 5 ani. Plăți lunare mai mici pentru vehicule dintr-un împrumut pe termen lung pentru vehicule pot fi atrăgătoare, deoarece plățile mai mici par mai accesibile. Dar, deoarece este o perioadă extinsă, este nevoie de mai mult pentru a compensa plățile.

Din acest motiv, ar trebui să asiguri un împrumut într-un termen mai mic. În loc să te lupți timp de cinci ani, vei reuși să anulezi împrumutul în 2 ani. Cea mai bună parte despre compensarea creditului în mai puțini ani este că te va ajuta să eviți dobânda suplimentară.

4. Finanțează în funcție de capacitatea ta

Fără îndoială că alegerea unui credit cu un timp mai scurt este optimă. Dar obținerea unui împrumut cu o plată lunară mare pe care nu o poți plăti înapoi va fi și mai rău.

Asigurarea unui împrumut și apoi imposibilitatea de a-l rambursa poate duce la repunerea în posesie a mașinii ceea ce va afecta scorul de credit. Acordă atenție timpului de împrumut, plăților lunare și ratei dobânzii.

5. Caută cea mai bună opțiune de finanțare

Cercetarea este unul dintre cei mai importanți pași de care ai nevoie pentru a te ajuta să alegi cea mai bună opțiune de finanțare pentru cumpărarea unei mașini.

Când îți planifici finanțele în mod eficient, îți poți îmbunătăți opțiunile de împrumut auto. Alege un credit cu cele mai bune rate pe care le poți rambursa cu ușurință în timpul potrivit.

Găsirea creditului auto potrivit te va ajuta să înțelegi tendințele actuale ale pieței și te vei bucura de o nouă mașină și de rate achitate fără probleme.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa