5 aspecte de care să ții cont când alegi pardoseala ideală pentru un spațiu comercial

de WTA.ro

Amenajarea unui spațiu comercial nu este întotdeauna ușoară, însă cu informațiile corecte, poți transforma acest proces într-unul plăcut și interesant. Dintre toate deciziile pe care le vei lua, alegerea pardoselii va cântări foarte mult. De aceea, trebuie să acorzi importanță acestui aspect și să comanzi pardoseala care se potrivește cel mai bine spațiului. Culoarea, modelul, tipul pardoselii, prețul și felul în care se curăță și întreține sunt cele mai importante aspecte de care să ții cont. Citește în continuare și află de ce este important să iei în considerare toate aceste aspecte și de ce e bine să vizualizezi galeria de imagini a producătorilor, cu diverse spații comerciale, înainte de a lua o decizie.  

Să fie potrivită pentru trafic intens

Deoarece ne referim la spații comerciale, pe ușa ta vor intra zilnic zeci de persoane. Astfel, este nevoie de o pardoseală special realizată pentru trafic intens. Aceasta este rezistentă la zgârieturi, la diverse tipuri de încălțăminte, nu va avea zone denivelate după un timp (spre exemplu, în fața exponatelor) și nu se va păta atât de ușor. Gândește-te doar la ceea ce se întâmplă iarna, când zeci de clienți aduc pe tălpi urme de material antiderapant, care poate afecta integritatea unei pardoseli obișnuite. 

Să poată fi curățată simplu și rapid 

Este bine ca pardoseala să fie curățată cât mai des posibil, atât pentru a avea un aspect frumos, cât și pentru a păstra igiena. Astfel, este necesar ca pardoseala pe care o vei alege să fie realizată din materiale care permit curățarea și dezinfectarea în mod repetat, fără a fi afectată. De asemenea, este bine să alegi o pardoseală care să îți permită să folosești produse uzuale de curățare, fără emoții că ai putea să o deteriorezi. 

Să transforme total aspectul încăperii 

Designul pardoselii este extrem de important. După cum probabil știi deja, pardoseala poate schimba total o încăpere, astfel că este nevoie să alegi un design adecvat spațiului tău comercial. Poți opta pentru pardoseală personalizată, care îți permite să alegi dintre un număr ridicat de forme și culori pentru a obține rezultatul ideal. Dacă nu știi sigur ce să alegi, cel mai bine este să apelezi la un designer de interior, care să îți recomande cel mai bun design. Astfel, vei ști sigur că spațiul tău comercial va avea o pardoseală plăcută privirii, unică și care va atrage privirile tuturor vizitatorilor.

Să reflecte ideea de business

Cele mai citite articole

Având în vedere că am menționat despre pardoseala personalizată, un alt avantaj al acesteia este faptul că poate reflecta ideea ta de business. Poți alege culori care se regăsesc și în logo-ul firmei sau modele care să exprime obiectul de activitate. Îți recomandăm să studiezi psihologia culorilor, ca să afli care sunt cele mai potrivite pentru a fi utilizate într-un spațiu comercial. Unele culori relaxează, altele stimulează creativitatea și sunt și culori pe care le poți utiliza astfel încât clienții să poată lua cea mai bună decizie. Dacă nu vrei să dai greș, te sfătuim să apelezi la un designer de interior care îți va oferi toate detaliile necesare și te va îndruma în alegerea culorilor și modelului ideal pentru business-ul tău. 

Să aibă un preț convenabil 

Nu în ultimul rând, trebuie să discutăm și despre preț. Probabil știi deja că un preț ridicat nu este un indicator al calității, așa că nu achiziționa cea mai scumpă pardoseală, fără a te informa temeinic. Îți recomandăm să studiezi foarte bine ofertele de pe piață și să o alegi pe cea care se potrivește cel mai bine bugetului tău. 

Sperăm ca aceste informații să te ajute să iei cea mai bună decizie în legătură cu pardoseala pentru spațiul comercial în care îți desfășori activitatea. 

Sursa foto: Shutterstock

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa