5 atracții turistice în Heraklion de pus pe listă

de WTA.ro

Heraklion este cea mai mare regiune din Creta și spațiul în care s-au pus bazele celei mai vechi civilizații europene – civilizația minoică. 

De aceea, această prefectură cretană abundă atât de obiective turistice istorice, pe care le poți vizita alături cei dragi, cat si de peisaje naturale unice, aflate în zonele din împrejurimi. 

Noi am realizat pentru tine un top 5 al celor mai importante atracții din Heraklion, numai bune de pus pe lista de distracții pentru următoarea vacanță:

 1. Plajele din întreaga regiune Heraklion 

Cele mai frumoase plaje din Heraklion, Creta sunt acoperite de dune aurii cu nisip fin, ce intră lin în apele albastre ale Mării Mediterane. Sunt foarte multe plaje pe întreg cuprinsul prefecturii Heraklion, pe care le poți explora în vacanța din Creta pe care o planifici. 

Fiecare plajă din Heraklion are propriul său farmec, din punct de vedere al peisajelor, însă îți garantăm că la capitolul “Facilități”, aceste zone asigură necesarul pentru nevoile fiecărui turist: beach baruri și taverne, centre pentru închirierea echipamentelor necesare sporturilor acvatice, șezlonguri, bungalouri, umbrele etc 

Cele mai frumoase plaje din Heraklion, Creta: 

 • Plaja Matala
 • Plaja Agia Pelagia 
 • Plaja Gouves 
 • Plaja din Hersonissos
 • Plaja Tymbaki 
 • Plaja din Malia 
 • Plaja Lygaria 
 • Plaja Amoudara 
 • Plaja din Stalida 
 • Plaja Fodele. 

2. Palatul lui Minos din Knossos, Heraklion

Acest vestigiu se află în perimetrul celui mai bine păstrat sit istoric minoic din întreaga lume, aflat la aproximativ 5 kilometri sud-vest de orașul Heraklion. 

Structurat în patru aripi grandioase, fiecare dintre acestea având un rol bine definit pentru viața celor de la curte, palatul din Knossos a fost reședința regelui Minos, asociat povestii mitice a Minotaurului. 

În spațiul acestui vestigiu istoric se regăsesc și astăzi urme ale unor zone destinate în Antichitate comerțului, ceremoniilor religioase, depozitării proviziilor și armamentului etc.

Conform cercetărilor arheologice, Palatului lui Minos din Knossos datează din anul 1450 i.Hr. O serie de reabilitări ale anumitor structuri au avut loc la începutul secolului XX. 

3. Muzeul El Greco, Fodele, regiunea Heraklion

Cele mai citite articole

Celebra școală de pictură religioasă din Heraklion, înființată în secolul al XVI-lea, a dat lumii întregi pe unul dintre cei mai mari artiști plastici ai tuturor timpurilor: Domenikos Theotokopoulos (1541-1614), mult mai cunoscut sub pseudonimul El Greco. 

Născut în sătucul Fodele, la 28 de kilometri de orașul Heraklion, El Greco s-a mutat în Spania în anul 1577, țară care i-a oferit și șansa de a se remarca pe plan mondial cu picturile sale. De altfel, în această țară iberică, El Greco a rămas și a creat până la moartea sa. 

Casa natală a lui El Greco este astăzi muzeu și poate fi vizitată. Construcția din piatră unde marele artist s-a născut găzduiește unele dintre operele sale, amintind de stilul specific al acestuia, descris de dramatismul expus în culori cât se poate de vii. 

4. Zona istorica și portul din orașul Heraklion

Zona istorică a orașului Heraklion și portul descriu într-o mare măsură una și aceeași zonă turistică, pe care nu trebuie să o ratezi atunci când vizitezi capitala insulei Creta. 

În acest perimetru, unul dintre cele mai importante obiective este fortăreața Koules, o costrucție impunătoare construită de venețieni în secolul XVI.

Centrul istoric al orașului Heraklion este împrejmuit de un sistem de ziduri, ce aduce aminte de eforturile cretanilor de a se apăra împotriva atacurilor de pe mare ale cotropitorilor. 

În interiorul acestora, străduțe pietonale, cu taverne în care se ascultă muzică grecească și se mănâncă bine, magazine de suveniruri și piațete pline de viață contribuie la farmecul acestui loc. 

5. Muzeul Arheologic din orașul Heraklion 

Iată că topul nostru de astăzi include pe ultima poziție un obiectiv turistic dedicat celor pasionați de istoria tumultoasă a civilizațiilor perindate de-a lungul timpul în zona insulelor grecești. 

Muzeul Arheologic din orașul Heraklion găzduiește celebrele fresce descoperite în Palatul din Knossos, alături de sculpturi ceramice și structuri ce au aparținut cândva unor importante imobile ale civilizației minoice.

În cadrul muzeului se află și mai multe expoziții, ce au fie un caracter permanent, fie unul temporar, cu artefacte descoperite pe întreg teritoriul Cretei, dar și pe alte insule istorice ale arhipelagului elen. Adresa muzeului: Xanthoudidou 1, Heraklion, Creta

Dacă vizitezi regiunea Heraklion din Creta, adaugă pe lista de obiective turistice aceste atracții, pentru mai mult farmec adus vacanței tale în cea mai mare insulă grecească! 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa