5 beneficii ale terapiei cu oxigen hiperbaric de la Kinetic Performance

de WTA.ro

Oxigenoterapia hiperbară este una dintre cele mai eficiente terapii în lupta cu inflamația, durerea și cu o serie de boli acute sau cronice. Aceasta ajută la scurtarea timpului de recuperare la jumătate și activează procesele interne stagnante. Astfel, corpul se va regenera natural atât în urma unor afecțiuni, cât și în urma unor operații sau accidentări. În continuare, îți vom prezenta câteva dintre beneficiile acestei terapii, iar dacă vei dori să o încerci, poți apela merge la clinica de kinetoterapie Kinetic Performance in Bucuresti. 

  1. Ajută recuperarea după Covid-19 

Pacienții care au suferit de Covid-19 pot rămâne cu anumite sechele. Dintre acestea, cele mai comune sunt leziunile plămânilor, care împiedică pacienții să ducă o viață normală. Chiar și câțiva pași ajung să fie obositori, de aceea recuperarea pare a fi destul de grea. În plus, persoanele care au suferit de Covid-19, indiferent de formă, ajung să își piardă gustul și mirosul, iar în unele cazuri, aceste simțuri nu revin la normal nici măcar după câteva luni. Oxigenoterapia ajută pacienții să își recapete gustul și mirosul prin stimularea proceselor de neurogeneză, respectiv de refacere a celulelor nervoase. 

  1. Adjuvantă în terapia durerii

Tot mai multe persoane sunt afectate de diverse dureri cronice, iar tratamentele clasice par să nu mai funcționeze. În acest caz, cel mai bine ar fi să se apeleze la terapie cu oxigen de la Kinetic Performance. Printre afecțiunile ce pot fi ameliorate cu ajutorul acestei terapii se numără: migrene, artroze, fibromialgie, pareze, nevralgii, lumbago (acut și cronic), discopatii, plegii. 

  1. Ideală pre și post-operator

Cele mai citite articole

Terapia cu oxigen este ideală atât înainte de operații, dar și după. Înainte de o operație, terapia va ajuta organismul să își crească abilitatea de a răspunde traumei la care va fi supus și de a lupta eficient cu orice infecție ar putea apărea. Este utilă și în cazul fumătorilor, deoarece îi va ajuta să elimine monoxidul de carbon și alte gaze eliminate de țigară, astfel încât recuperarea să fie mai ușoară. După operație, terapia ajută la remiterea inflamațiilor, vânătăilor și la micșorarea cicatricilor. De asemenea, contribuie și la o mai bună stare psihică. 

  1. Adjuvantă în tratamentul cancerului

Din păcate, cancerul este o boală ce afectează din ce în ce mai multe persoane. Indiferent de tipul de cancer, terapia cu oxigen poate ajuta în lupta împotriva acestei afecțiuni. Celulele canceroase proliferează într-un mediu mai puțin oxigenat, în zonele corpului unde din anumite motive, circulația sângelui este îngreunată. De aceea, în contact cu oxigenul, aceste celule canceroase sunt omorâte de oxigenul proaspăt, inhalat sub presiune. 

  1. Ameliorează afecțiuni ale pielii 

Nu în ultimul rând, trebuie să discutăm și despre beneficiile oxigenului asupra pielii. Datorită capacității acestei terapii de a scădea inflamația și de a grăbi regenerarea, terapia cu oxigen este utilă în următoarele cazuri: arsuri, degerături, infecții cutanate, xerodermie, ulcere cutanate, varice, necroza, grefe de piele și așa mai departe. 

În încheiere, sperăm ca toate aceste informații să îți fie de folos! 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa