5 beneficii beneficii pe care ți le oferă o asigurare de locuință

de WTA.ro

Înmulțirea numărului de calamități naturale (inundații, furtuni etc.) care au lovit în trecutul recent  România ar trebui să constituie un semnal pentru majoritatea oamenilor, aratându-le că achiziționarea  unei asigurări de locuință devine un lucru necesar, care poate să îi protejeze financiar în cazul în care casa lor este distrusă sau avariată substanțial într-un astfel de eveniment natural.

Analiștii spun că cei care nu au asigurare pentru locuință ar trebui să ia în considerare cumpărarea ei acum ca o necesitate și ar trebui să acorde atenție caracteristicilor sale. Deținerea propriei case este un lucru minunat, dar dacă ați acționat ca majoritatea oamenilor, probabil că nu v-ați gândit prea mult la asigurarea propriei case . Dar, odată ce ați luat în considerare numeroasele beneficii practice pe care ți le poate aduce asigurarea locuinței, există șanse mari să vă gândiți la asta mai des și chiar să vă entuziasmați!

Iată 5 avantaje pe care le poate aduce o poliță de asigurare solidă pentru proprietari:

1. Protecția locuinței dvs.

Motivul principal pentru achiziționarea unei polițe de asigurare a locuinței este protejarea locuinței principale, adică a acelei părți a casei în care locuiți efectiv. Imaginați-vă că vă confruntați cu o pierdere totală cauzată de un incendiu sau cu daune mari (și costisitoare) cauzate de o furtună sau o revărsare de ape.

În mod ideal, ar trebui să vă asigurați casa la 100% din valoarea acesteia sau, dacă nu, la cel puțin 80% până la 90% din valoarea sa (opțiune care este una standard pe piața asigurărilor). Majoritatea polițelor acoperă daunele minore, daunele majore și costurile totale de înlocuire.

2. Protecția anexelor locuinței

A doua componentă cea mai importantă a asigurării proprietăților este asigurarea anexelor, care pot include un garaj, magazii, grajduri, căsuța pentru câini și multe altele.

În mod normal, anexele sunt acoperite cu până la 10% (sau un alt procent) din limita de acoperire pentru locuința dvs. principală. Dar vă puteți personaliza politica de asigurare a locuinței dacă doriți o acoperire suplimentară pentru structurile detașate/separate de pe proprietatea dvs.

3. Acoperire pentru ceea ce se află în interiorul casei dvs.

Cele mai citite articole

Ori de câte ori veți cumpăra o asigurare pentru casă, trebuie să faceți inventarul tuturor aparatelor, mobilierului, dispozitivelor electronice și a altor bunuri personale din interiorul casei dvs. care ar fi acoperite de poliță.

Dacă un eveniment acoperit (cum ar fi o furtună) deteriorează sau distruge o parte din această proprietate, puteți primi parțial sau în totalitate, în funcție de prevederile specifice ale poliței dvs. valoarea bunurilor distruse ori avariate. Acesta este un beneficiu major al acestui tip de asigurare, care este adesea trecut cu vederea de proprietarii de case.

4. Acoperirea pentru răspundere civilă

Acesta este unul dintre motivele pentru care într-adevăr nu vă puteți permite să ignorați achiziția unei asigurări de locuințe. Ar putea costa zeci de mii de lei sau mai mult facturile medicale în cazul în care cineva ar fi rănit în incinta dvs. și ar exista posibilitatea ca dvs. să fiți răspunzător.

Asigurarea de raspundere civila este foarte utilă si atunci cand din cauza unei avarii la instalatia de apa provocam daune vecinilor. Sau în cazul unui incendiu, acesta se extinde si la vecini, prin clauza respectivă sunt acoperite și daunele provocate acestora in anumite limite.

5. Asigurarea împotriva pierderii folosinței

Dacă sunteți forțat să vă părăsiți locuința în timp ce aceasta este reparată sau reconstruită în urma unui eveniment acoperit, veți fi nevoit să achitați o serie de cheltuieli precum cazarea la un hotel sau de transport și călătorie. Acestea vor fi acoperite până la un anumit punct de o asigurare de locuință care are o astfel de opțiune. Acesta este un alt avantaj al asigurării casei dvs. – face mult mai mult decât să vi se acopere reparațiile daunelor apărute în urma unui eveniment natural nedorit!

Sfat

Pentru mai multe informații cu privire la ceea ce este inclus în asigurarea pentru locuință apelați la un broker de asigurări, care vă poate ajuta să luați o decizie în cunoștință ținând cont atât nevoile cât și de bugetul dvs.!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa