5 beneficii pe care le ai daca inchei o asigurare de calatorie

de WTA.ro

Călătoriile sunt frumoase, îți aduc o stare nouă indiferent dacă pleci în vacanță, în interes de studii sau de muncă, deoarece ai ocazia să întâlnești oameni și locuri noi, culturi și obiceiuri diverse. 

  Pentru a te bucura din plin de călătoria ta, alege să închei o asigurare de călătorie, pentru că în acest fel vei știi că în cazul unui eventual eveniment nefericit nu va trebui să scoți din buzunar bani suplimentari.

 1. Ai protecție în caz de accident sau îmbolnăvire

 Dacă din nefericire vei avea un accident rutier sau cauzat de practicarea unui sport, vei putea folosi asigurarea pentru a merge la un spital privat. Vei primi în limita sumei asigurate îngrijirile medicale corespunzătoare, iar banii tai îi vei putea folosi pentru alte scopuri. Aceeași metodă o vei folosi și în cazul în care te vei îmbolnăvi brusc, iar tratamentul trebuie administrat urgent, neputând avea amânare până la întoarcerea în țară.

 1. Iți asiguri bagajele și documentele

   Societatea de asigurări la care vei încheia asigurarea de călătorie acordă despăgubiri pentru pierdere, furt sau tâlhărie a bagajelor și documentelor  în limita sumei asigurate înscrisă pe poliță.

 1. Ai răspundere civilă față de terți

Sunt acoperite de asigurare, prejudicii precum:

 • Vătămarea corporală cauzată în mod accidental
 • Pagube aduse bunurilor 

Cele mai citite articole

           De reținut este că despăgubirea se acordă dacă prejudiciile sunt cauzate unor persoane care nu aparțin familiei tale sau se află cu tine în călătorie

 1. Beneficiezi de asistență rutieră 

Dacă alegi să mergi cu autoturismul în vacanță, iar drumul spre destinație este oprit de o defecțiune sau un accident, poți folosi asigurarea de călătorie dacă ai adăugat acoperirea suplimentarea de asistență rutieră.

Servicii acoperite:

 • Tractarea sau transportul până la cel mai apropiat service
 • Transportul pasagerilor
 • Depozitarea sau parcarea autoturismului pentru o perioadă limitată într-un spațiu securizat.
 1. Recuperezi costurile călătoriei dacă ești nevoit să o anulezi

Ai plănuit din timp călătoria, ai cumpărat biletele și asigurarea cu acoperirea suplimentară storno, dar din păcate din cauza unui eveniment care nu depindea de tine, nu mai poți pleca. Ce faci? Vei putea recupera costurile aferente călătoriei, iar trei dintre motivele pentru care poți solicita acest lucru sunt:

 • decesul asiguratului sau rudelor de gradul I sau II 
 • Îmbolnăvirea bruscă și gravă a asiguratului sau rudelor de gradul I sau II
 • Devastarea locuinței  

  Ai toate motivele să închei o asigurare de călătorie înainte să pleci într-o călătorie, iar dacă deja plănuiești în perioada următoare o vacanță, aici vei putea să afli prețurile, iar pentru informații suplimentare nu ezita să discuți cu un specialist.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa