5 cărți de istorie pe care oricine ar trebui să le aibă în bibliotecă!

de WTA.ro

Indiferent de genul sau genurile literare pe care le preferi, din biblioteca ta nu ar trebui să lipsească măcar o carte despre istorie, indiferent dacă ne referim la istoria universală sau la cea a românilor. În cele ce urmează, îți vom recomanda cinci carti istorie pe care trebuie să le citești măcar o dată în viață și pe care le poți comanda cu transport gratuit de pe Librex. 

1.Istoria lumii. Din preistorie până în prezent, de J.M. Roberts , Odd Arne Westad

Dacă vrei să îți reîmprospătezi cunoștințele despre istorie sau pur și simplu dacă vrei să îți îmbunătățești cultura generală, această carte este ideală pentru tine. Cuprinde domenii vaste și o perioadă de timp îndelungată, mai exact de la apariția hominizilor (în savana africană) până la atacul terorist din SUA, din 11 septembrie 2001. În carte sunt analizate în detaliu atât marile civilizații, amprenta lor asupra dezvoltării oamenilor, personalități istorice, transferuri de putere și de influență și multe altele. Vei avea ocazia să afli totul despre apariția agriculturii, a scrisului, artei și de asemenea despre revoluțiile științifice. 

2.O istorie mondiala a comunismului (Integrala vol. I, II, III), de Thierry Wolton

Acest pachet cuprinde trei volume spectaculoase despre ceea ce a însemnat comunismul în secolul trecut, pe Glob. Fiecare volum este dedicat unui alt subiect, astfel că în primul ,,Cu pumnul de fier. Călăii” se vorbește așa cum te-ai aștepta despre toți dictatorii care au fost la putere și care au schimbat complet destinele oamenilor. În al doilea volum ,,Când moare corul. Victimele” vei avea ocazia de a afla cum a influențat comunismul viața oamenilor și câtă suferință a produs. Ultimul volum ,,Un adevăr mai rău decât orice minciună. Complicii” îi prezintă pe toți care care au susținut regimurile comuniste. 

3.Pachet complet Yuval Noah Harari. Set 4 cărți

Cele mai citite articole

Unul dintre cei mai apreciați scriitori contemporani este Yuval Noah Harari, care a reușit să revoluționeze modul în care oamenii privesc istoria. De aceea, îți recomandăm să ai în bibliotecă toate cărțile lansate până acum de către acest autor, care te vor ajuta să înțelegi mai bine ceea ce s-a întâmplat de-a lungul istoriei și de ce omenirea a ajuns în acest punct. Cărțile sunt scrise într-o manieră în care nu îți vei pierde interesul și care te va determina să le citești cât mai repede. 

4. Colecția CENTENARUL MARII UNIRI – Set 5 volume

Fiecare român ar trebui să cunoască în mare parte istoria țării, astfel încât acest pachet de cărți este ideal pentru oricine. Cuprinde cinci cărți despre cei mai mari domnitori ai Țărilor Românești (Mihai Viteazul, Mircea cel Bătrân, Radu Negru Vodă, Petru Cercel) dar și despre Regina Maria. 

5. O scurta istorie ilustrata a romanilor, de Neagu Djuvara 

Încheiem seria de recomandări cu o carte perfectă pentru oricine își dorește să înțeleagă mai bine istoria românilor. Fiind ilustrată, vei reține și vei înțelege mai bine unele aspecte și cu siguranță va reprezenta una dintre cele mai frumoase cărți din biblioteca ta. 

În încheiere, am vrea să știm dacă ai alege aceste cărți! 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa