5 criterii de care să ții cont atunci când alegi un boiler din inox

de WTA.ro

Atunci când alegi un nou boiler pentru casă, optează pentru un boiler din inox, care oferă apă caldă pentru întreaga familie, prezintă o durată de viață crescută, iar apa este depozitată în condiții optime. Ține cont de tipul boilerului, dimensiunile acestuia, locul de instalare, modalitatea încălzirii apei, dar și bugetul alocat. Toate aceste aspecte te pot ajuta să faci alegerea perfectă pentru locuința ta.Copiază HTML Copiază textul

Tipul boilerului

Boilerele din inox se împart în două categorii: boilere inox cu serpentină și boilere inox pe lemne. Atât cele cu serpentină, cât și cele pe lemne, au o durată de viață lungă, grație materialelor de înaltă calitate și a folosirii unei proceduri de tipul vopsire in camp electrostatic. Prin vopsirea în câmp electrostatic, se distribuie o pulbere fină, în strat gros, ce asigură o acoperire de durată. 

Boilerele din inox cu serpentină reprezintă un sistem economic și eficient pentru producerea apei calde și sunt compatibile cu orice instalații cu circuit închis de încălzire. Cele pe lemne funcționează împreună cu o sobă adecvată, care vor folosi căldura lemnelor pentru a încălzi apa. 

În funcție de modalitatea preferată de încălzire a apei calde, alege un boiler inox pe lemne sau cu serpentine. Ambele modele sunt confecționate din inox de calitate, cu o rezistență crescută la coroziune, iar sudurile sunt executate profesionist, pentru a preveni scurgerea apei și evenimentele neplăcute. 

Dimensiunile boilerului 

Pentru a oferi locuinței tale suficientă apă caldă și pentru a maximiza eficiența, vei avea nevoie de un boiler de dimensiuni adecvate. Poți opta pentru boilere de 20l, 40l, 50l, 80l, 120l, 200l. Există dimensiuni pentru orice nevoi. 

Discută cu furnizorul, expune-i nevoile tale zilnice și ale întregii familii, și achiziționează un boiler inox la comandă, cu dimensiunile potrivite. 

Locul de instalare

Cele mai citite articole

Atunci când achiziționezi un nou boiler, este important să știi locul în care urmează să fie instalat, dar și modalitate de încălzire a apei. Acest lucru poate fi de ajutor în alegerea unui anumit tip de boiler, cu serpentine sau pe lemn, dar și de o anumită dimensiune. 

Natura combustibilului folosit 

Tipul combustibilului folosit pentru încălzirea apei reprezintă un factor decisiv în alegerea boilerului din inox. Combustibilul sau sursa de energie utilizate vor afecta costurile de funcționare, dimensiune și eficiența energetică. 

Disponibil pe scară largă în toată țara, curentul electric sau gazul natural reprezintă cele mai utilizate modalități de încălzire a apei calde. În acest caz, poți opta pentru un boiler din inox cu serpentine. 

Dacă folosești energia solară pentru încălzirea apei, vei avea nevoie de asemenea de un boiler cu serpentine, de dimensiuni potrivite, pentru a-l putea poziționa în siguranță la înălțime. 

Boilerele pe lemne vor avea nevoie de un focar, suficient de puternic care să le susțină. Acestea funcționează exclusiv pe lemne și este potrivit în zonele în care nu există gaze naturale, în speță în cele rurale. 

Bugetul 

Înainte de a achiziționa un anumit tip de boiler, este o idee bună să estimezi costurile anuale privind combustibilul și să le compari. Vei putea lua o decizie potrivită pentru ca bugetul să nu aibă de suferit. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa