5 dintre cele mai frumoase și emoționante filme cu câini, pe care merită să le (re)vezi

de WTA.ro

Cel mai bun prieten al omului se dovedește în cinematografie a fi un foarte bun actor. Simplu de dresat, câinele este capabil de roluri pline de emoție, dar și foarte amuzante, uneori cu totul impresionante dacă ne gândim la curaj și dedicare. 

Înainte să existe filmele, câinii au fost prezenți în acțiunea multor cărți – lucru firesc, ținând cont că fac parte din viața oamenilor din cele mai vechi timpuri. Unele cărți au stat la baza unor scenarii de film de succes, iar alte producții cinematografice au folosit fie filtrul imaginației, fie povești din viața reală.

În lumea divertismentului, diverse rase de câini apar în multe titluri de jocuri simple pentru desktop sau dispozitive mobile – de exemplu jocuri precum Dog Simulator 3D, Dog Rescue – Draw to Save sau Dog Sim Online: Raise a Family. Uneori, lupii (rudele apropiate ale câinilor) apar în prim-plan, așa cum este cazul jocului video Okami Hd, creat pentru console PlayStation. 

Câinii sunt prezenți și în diverse jocuri de cazino online. Pasionații de pacanele Megaways au la dispoziție slotul The Dog House Megaways, lansat de Pragmatic Play, iar alte sloturi online apreciate de iubitorii câinilor sunt Diamond Dogs de la NetEnt, Fortune Dogs de la Habanero sau Dog Town Deal de la Quickspin.

Iată 5 filme în care câinii sunt personaje principale, filme ce merită văzute și revăzute:

Hachiko: Povestea unui câine (2009)

Filmul cu Richard Gere este bazat pe o poveste reală foarte emoționantă. În anii ‘20, în Japonia, câinele Hachiko obișnuia să își conducă stăpânul la gară zi de zi, așteptându-l apoi să se întoarcă de la serviciu spre finalul zilei. Când omul moare subit, câinele nu înțelege ce se întâmplă și continuă să își aștepte stăpânul. Timp de 9 ani, în fiecare zi, așteaptă în gară, de la ora 5, până la ultimul tren de seară.

https://www.youtube.com/watch?v=gT7iSTrQk9w

Cele mai citite articole

Drumul unui câine către casă (2019) 

Acest film american de aventură regizat de Charles Martin Smith este bazat pe romanul cu același nume din 2017 al lui W. Bruce Cameron. Pentru că îi este dor de stăpânul său după ce este lăsată provizoriu în altă parte, Bella pleacă pe urmele acestuia și începe o călătorie de 650 de km către casă, care va dura mai mult de doi ani.

Beethoven – un câine puţin prea mare (1992)

Un clasic al filmelor cu căței, Beethoven rămâne unul dintre cele mai iubite filme despre animalele de companie. Comedie pentru toate vârstele, filmul Beethoven prezintă aventurile și provocările pe care le au stăpânii după ce adoptă un câine Saint Bernard cu o personalitate foarte puternică. 

Câinele, adevăratul meu prieten (2017)

Cu titlul original A dog’s Purpose, acest film evidențiază povestea de prietenie dintre om și câine. La fel ca Drumul unui câine către casă, iată că și acest film american de aventură, comedie-dramă psihologică, este bazat pe un roman scris de W. Bruce Cameron. În film ne este prezentat destinul unui câine devotat, care își descoperă menirea – să îi facă pe toți din jurul lui să râdă și să iubească.

Câinele, cel mai bun prieten 2 (2019)

Succesul filmului de mai sus a determinat realizarea unei continuări, doar doi ani mai târziu. Câinele Bailey își continuă aventurile ca un cățel diferit, după ce sufletul său trece într-un corp nou. Totuși, deși într-o altă viață, câinele nu se poate despărți de stăpânul său inițial și de familia acestuia. Filmul este plin de emoție și dramă, dar și multă speranță, o reinterpretare a modului în care moartea schimbă lucrurile. Merită văzut cu siguranță, mai ales că este disponibil în prezent și pe una dintre platformele de video streaming accesibile din România.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa