5 gadgeturi de care sigur ai nevoie pentru cursuri

de WTA.ro

Cursurile online au devenit o realitate la care trebuie să ne adaptăm, fie că ne place sau nu. Chiar dacă vorbim de școală primară, liceu, facultate sau chiar cursuri online de perfecționare sau pur și simplu hobby-uri, cu toții avem nevoie de câteva gadgeturi care să ne facă viața mai ușoară.

Fără unele dintre gadgeturile menționate în articolul de față nici măcar nu se poate pune problema de cursuri online, acestea nefiind posibile fără anumite echipamente. Altele sunt doar extrem de folositoare și ignorarea lor va produce o experiență de învățare mai puțin optimă. Iată ce nu trebuie să-ți lipsească în calitate de elev, student sau chiar profesor.

Laptop

Nu ai nevoie neapărat de unul de ultimă generație, dar fără un laptop cu o conexiune stabilă la internet și diverse aplicații instalate nu vei avea cum să participi sau să ții un curs online. Cea mai bună alegere pentru lecțiile online sau webinare ar fi un notebook performant. Mobilitatea este un factor important dacă vrei să schimbi locul transmisiunilor live sau dacă te-ai plictisit să urmărești cursul de pe canapeaua din sufragerie și vrei să te întinzi în pat.

Tabletă

În lipsa unui laptop sau a unui calculator va fi nevoie să te mulțumești și cu o tabletă, dar ia în calcul una care să aibă o diagonală de cel puțin 9 inch. Uită-te la detalii precum conexiune wireless, calitatea difuzoarelor și aplicațiile pe care le poți instala. Avantajul unei tablete este și acela că poți scana paginile cărților pe care trebuie să le folosești în diverse proiecte și sunt mult mai ușor de folosit atunci când vrei să citești ceva.

Webcam

Cele mai citite articole

Un webcam va fi absolut necesar pentru profesori, iar calitatea lui va influența masiv cât de bine se vor face aceștia înțeleși. Desigur, poți folosi și camera de laptop dacă nu ai pretenții prea mari în ceea ce privește calitatea imaginii, dar pentru cursuri ceva mai detaliate vei beneficia de pe urma unei camere HD. 

Microfon

Un alt aspect de care se plâng majoritatea părinților și copiilor este calitatea incredibil de slabă a sunetului. În anumite situații explicațiile profesorilor nu se aud nu doar din cauza problemelor de conexiune, dar și din cauza microfonului din laptop care pur și simplu nu face față. Adaugă la asta și sunetele din fundal și lecția va eșua în mod sigur. Cea mai bună alegere este achiziționarea unui microfon profesionist care vine cu stand inclus și suport pentru microfon. Dacă nu vrei să te încurci cu fire sau nu-ți permiți un microfon wireless, o altă alegere inspirată ar putea fi lavaliera.

Căști performante

Potrivite mai ales în situațiile în care copilul nu are camera proprie și o împarte cu frați sau surori sau în situațiile în care studenții împart apartamentul cu alte persoane. Dacă ești o persoană care se concentrează foarte greu din cauza sunetelor ambientale,  cu siguranță vei avea nevoie de o pereche de căști care să izoleze sunetul. Când le achiziționezi acordă atenție și gradului de confort pe care ți-l oferă. După câteva ore de purtare s-ar putea să resimți dureri sau disconfort dacă nu ai investit într-o pereche de căști de calitate.

Toate aceste accesorii pe care le poți găsi și pe pcgarage.ro te vor ajuta să ai performanțe sporite atât în ceea ce privește învățarea cât și predarea în mediul online!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa