5 ingrediente naturale recomandate în produsele de îngrijire a pielii

de WTA.ro

Produsele cosmetice pe care le folosești pentru îngrijirea pielii joacă un rol important atât în sănătatea, cât și în aspectul ei. De aceea, este recomandat să înlocuiești produsele obișnuite din marile magazine cu o gamă de cosmetice naturale, bogate în ingrediente active. Află din articolul nostru care sunt ingredientele naturale după care să te uiți pe etichetă. 

Ce ingrediente trebuie să conțină produsele de îngrijire a pielii?

Este important să utilizezi doar acele produse potrivite tipului tău de ten în rutina ta zilnică de îngrijire. De exemplu, tenul sensibil poate fi ușor iritat de cosmeticele care conțin parfum sau alcool, pe când tenul uscat sau deshidratat poate suferi chiar diverse leziuni din cauza lor. Iată ce ingrediente vor participa activ la hidratarea și regenerarea celulelor din piele, fără să producă reacții adverse:

Uleiul de lavandă

Dacă vrei să îți creezi propriul spa în propria locuință, îți recomandăm să folosești produse pentru baie cu lavandă. Nu doar că acestea îți vor lăsa pielea catifelată și înmiresmată, ci vor participa și la starea ta de relaxare. Pe lângă aceste beneficii, uleiul de lavandă poate reface pielea deteriorată, reduce roșeața și calmează pielea arsă în urma expunerii la soare.  

Uleiul de argan

Acest ingredient este extrem de benefic atât în produsele pentru îngrijirea pielii, cât și pentru păr. Proprietățile sale intens hidratante sunt deja cunoscute la scară largă, însă știai că uleiul de argan are și rolul de a regla producția de sebum? Bariera naturală a pielii tale va fi întărită dacă utilizezi produse de îngrijire care îl conțin, iar tenul va arăta împrospătat și sănătos. 

Uleiul de avocado

Cele mai citite articole

Nu multe persoane cunosc proprietatea de întinerire a pielii pe care uleiul de avocado o posedă atunci când introduci astfel de produse în rutina ta de îngrijire. De asemenea, un alt beneficiu pe care îl oferă este acela de a proteja pielea de factorii externi, astfel încât riscul de apariție a iritațiilor este semnificativ micșorat. Caută acest ingredient în produsele cosmetice pe care vrei să le achiziționezi și vei putea observa cum vitaminele pe care le conține vor acționa la nivelurile profunde ale dermei!

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai populare uleiuri naturale, fiind ideal pentru persoanele cu pielea și părul uscate. Cel mai important aport pe care îl aduce sănătății tale este acela de a reface stratul natural de apărare al pielii și de a menține pielea fină și hidratată. Pe lângă aceste proprietăți, ingredientul mai poate fi de folos și în tratarea eczemelor apărute la nivel de piele, așa că include-l în rutina ta de îngrijire. 

Aloe Vera

Probabil știi deja că Aloe vera este o plantă cu puternice proprietăți regeneratoare și calmante la nivel de piele, însă, totodată, atunci când îl regăsești ca ingredient în produsele cosmetice, vei putea simți imediat efectele sale răcoritoare. Folosește astfel de produse în special pe timp de vară, după ce ai fost la plajă, iar pielea ta va fi împrospătată și hidratată cât ai clipi!

Ia în calcul recomandările noastre și optează pentru produse cosmetice care au la bază ingrediente naturale!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa