5 lucruri de care sa tineti cont la un abonament de reseller gazduire web

de WTA.ro

Demararea unei afaceri de gazduire web necesita investitii mari de capital in servere, centre de date, resurse umane calificate, sisteme de asistenta pentru clienti si asa mai departe. Exista insa o varianta mai putin costisitoare – reseller gazduire web – un mod mai rentabil si profitabil de a incepe o afacere de gazduire web.

Piata de reselleri de gazduire web exista din mai multe motive. In primul rand, o multime de utilizatori isi concep  website-ul bazandu-se pe un dezvoltator web sau cu un web designer. Profesionistii web au inceput sa ofere planuri proprii de gazduire, oferind un serviciu suplimentar, clientii avand doar o singura persoana de contact pentru site-urile lor web.

Un alt motiv important este faptul ca multi utilizatori care pornesc site-uri web nu sunt cu adevarat experti in gazduire web ceea ce inseamna ca vor avea nevoie de ajutor suplimentar din cand in cand. Un reseller de gazduire web poate oferi pachete personalizate si asistenta pentru clienti ceea ce face rezonabile costurile adaugate. In prezent, o afacere de reseller gazduire web este o afacere consacrata, cu modele de profit clare.

Ce inseamna reseller gazduire web?

O afacere de reseller gazduire web este una in care cumparati resurse de la o companie specializata de gazduire web precum https://www.hostx.ro apoi va creati propriile planuri de gazduire personalizate pe care le vindeti mai departe clientilor dvs.

Intrucat intreaga infrastructura, software si hardware este inchiriata de la furnizorul de gazduire, alegerea furnizorului de gazduire web si a tipului de abonament de reseller gazduire web vor determina calitatea serviciilor dvs.

Prin urmare, este esential sa comparati pachetele de reseller gazduire si sa gasiti pe cel care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs. In continuare vom enumera cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand cumparati un pachet de reseller gazduire web.

La ce sa fiti atent atunci cand achizitionati un abonament de reseller gazduire web

1. Uptime sau timpul de functionare

Timpul de functionare (uptime) este masurat in procente si este o masura a cat de fiabil este un server web. Pentru durata luata in considerare, daca serverul a fost „up” (functional)  90% din timp spunem ca durata de functionare a acelui server web este de 90%. Cand un server web este „down” (nefunctional), toate site-urile gazduite pe acesta vor fi de asemenea nefunctionale.

Timpul de functionare este important din mai multe motive. Pentru inceput, nimeni nu vrea sa acceseze un site web si sa ii fie returnat un ecran de eroare. Nu numai ca aceasta situatie este dezamagitoare dar are si un impact negativ asupra reputatiei site-ului web si a afacerii asociate acestuia.

Cealalta problema este ca motoarele de cautare tin evidenta timpului de functionare al site-urilor web. Daca durata de functionare a unui site web este redusa atunci nu recomanda aceste site-uri web in rezultatele motorului de cautare.

In calitate de reseller de gazduire, parteneriatul cu o companie care are un timp de functionare redus este o modalitate sigura de a indeparta clientii potentiali si existenti.

Cele mai citite articole

Atunci cand cautati un plan de reseller gazduire, asigurati-va ca compania are o experienta dovedita in mentinerea unui scor ridicat de disponibilitate – cel putin 99,9% disponibilitate. Orice procent mai mic decat acesta pur si simplu nu merita banii pe care ii veti plati.

2. Asistenta clienti

Chiar daca sunteti expert in gazduire si servere este foarte probabil ca la un moment dat veti avea nevoie de asistenta pentru clienti.

La acest aspect, experienta conducerii unei afaceri de reseller hosting poate varia extrem de mult. Asigurati-va ca alegeti intelept o companie care ofera asistenta buna pentru clienti deoarece poate face o mare diferenta.

Insa cum puteti determina daca serviciul pentru clienti oferit este bun sau nu? Cautati asistenta tehnica 24×7 dar si rezolvarea rapida a problemelor clientilor si personal de asistenta dedicat.

3. Conditii de utilizare

Termenii si conditiile unui pachet de Reseller Hosting variaza de la o companie la alta. Exista companii de gazduire care permit resellerilor de gazduire sa isi creeze propriile planuri, sa detina canalele lor de marketing, sa marcheze totul in numele lor si in general, sa isi conduca afacerea dupa cum considera potrivit.

Capacitatea de a va crea propriile planuri de gazduire este cruciala, deoarece va ajuta sa va vizati nisa. Permisiunea de a le comercializa asa cum doriti este importanta, deoarece puteti obtine rate de conversie mai bune si reduce costurile de achizitie.

Din nou, puteti gasi pe diverse websituri termenii si conditiile de utilizare a diversilor furnizori. Parcurgeti-le temeinic; daca  nu sunt publicate pe website, contactati compania si vi le vor trimite.

4. Software

Un pachet de reseller gazduire web va ofera resurse de server in bloc (bulk).  Cu toate acestea, nu puteti porni afacerea fara o interfata pentru a interactiona cu resursele serverului dvs.

Iar aici intra in scena software-ul pe care il obtineti odata cu pachetul de reseller hosting iar acest pachet difera in functie de compania de gazduire web. De ex., planurile de gazduire care utilizeaza cPanel sau DirectAdmin ajuta nu numai resellerul ci si clientii sa isi gestioneze planurile de gazduire individuale. Softaculous (un script installer) este deosebit de util in instalarea rapida a peste 400 de aplicatii populare.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa