5 măsuri de siguranță pentru case și apartamente

de WTA.ro

Preocupările de securitate din casele proprii sau apartamente rezidențiale sunt în creștere. Cazurile de spargeri, invazii la domiciliu sau izbucnirea unui incendiu, sunt câteva dintre problemele pe care un proprietate de imobil ar trebui să le abordeze. Lipsa de siguranță într-o casă sau apartament poate face investiția dezolantă.

Indiferent dacă locuiești singur sau cu mai multe persoane în casă, trebuie să te simțiți în siguranță în locuința ta. La urma urmei, acasă este spațiul tău pentru relaxare și nu te poți relaxa dacă nu te simți în siguranță și confortabil. Când vine vorba de a rămâne în siguranță, este înțelept să ai încredere în experți. Iată cinci sfaturi privind siguranța clădirilor de apartamente.

1. Sistem de securitate la domiciliu și alarme

Dacă simți că ai nevoie de securitate eficientă sau dacă călătorești mult pentru muncă și dorești un pic mai multă liniște sufletească, nu există nimic rău în instalarea unui sistem de securitate. Există o serie de opțiuni disponibile, inclusiv:

  • Sisteme instalate profesional care vor alerta poliția în caz de intruziune
  • Sisteme care includ și detectoare de fum și alertează pompierii locali
  • Sisteme ușoare, autoinstalabile, care includ un flux video pe care îl puteți verifica de pe computer sau dintr-o aplicație de pe telefon

Indiferent pe care îl alegi, uneori faptul că un potențial intrus poate vedea pur și simplu că ai un sistem de securitate poate descuraja infracțiunile. De asemenea, este foarte important să ai o alarmă de fum și detectoare de monoxid de carbon cu baterii încărcate, așa că verifică-le relativ regulat.

2. Asigurarea unei iluminări bune

O iluminare deficitară poate obstrucționa eficacitatea măsurilor de securitate, cum ar fi camerele de securitate și gărzile de securitate.

Iluminarea suficientă în holuri, parcări, spălătorii, trotuare și cutii poștale poate spori siguranța într-o casă sau un apartament. Este mai ușor să recunoști străinii chiar și în orele mici ale nopții. Poți lua în considerare luminile cu energie solară și le poți aprinde pe tot parcursul nopții. În schimb, poți lua în calcul iluminarea prin senzorul de mișcare. Luminile se aprind când există mișcare. O astfel de iluminare va reduce semnificativ costul energiei electrice.

Cele mai citite articole

Instalarea luminilor care au temporizatoare este o altă modalitate excelentă de a asigura o siguranță personală optimă. Vei regăsi temporizatoarele deosebit de utile atunci când o casă este liberă sau când potențialii chiriași ai tăi sunt plecați pentru vacanță.

3. Siguranța împotriva incendiilor

Este posibil să te afli în situația în care pentru casa sau apartamentul tău ai nevoie de o ușa izolatoare antifoc. În eventualitatea în care în interiorul casei sau incintei în care locuiești desfășori o activitate care utilizează surse de foc sau degajare de căldură, ori substanțe ușor inflamabile, sau în eventualitatea în care ai o încăpere specială în care deții bunuri sau valori inestimabile, ai evident nevoie de o ușă antifoc. Poți alege dintre uși antifoc pentru închideri speciale. O ușă special construită și care, montată corect, va crește substanțial timpul necesar flăcărilor și fumului pentru a trece prin ușă în caz de incendiu. Asigură în vecinătatea acestei încăperi și prezența câtorva stingătoare.

4. Vecinii

În afară de clasicul „îmi poți împrumuta o ceașcă de zahăr?” ca beneficiu, a fi aproape de vecinii tăi este de asemenea benefic pentru siguranța ta.

Întâlnirea cu vecinii și prezentarea acelora pe care îi aduci în jurul casei tale le poate facilita detectarea ușoară a străinilor. Fă-ți un obiectiv să fii prietenos cu vecinii tăi și vor avea mai multe șanse să se uite la tine (și invers).

Când pleci în vacanță sau într-o călătorie de afaceri, roagă un vecin să îți ia poșta, să îți ridice ziarul, să scoată coșurile de gunoi. Aceste activități vor face ca casa ta să pară locuită, chiar și atunci când ești în afara orașului.

5. Asigurarea potențialilor chiriași

Unii proprietari o cer oricum, dar chiar dacă nu o fac, asigurarea chiriașilor este întotdeauna o idee bună. Vă va proteja valoarea bunurilor dacă sunt distruse de un dezastru sau furate în timpul unei spargeri. Unele polițe de asigurare acoperă, de asemenea, daunele cauzate de apă și incendiu sau vă protejează dacă sunteți considerat responsabil pentru deteriorarea proprietății altui chiriaș. Dacă mașina dvs. este parcată în limitele proprietății dvs., asigurarea chiriașilor ar putea acoperi și articolele furate din mașina dvs. Consultați opțiunile și aflați detaliile despre ceea ce puteți acoperi

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa