5 materiale necesare de pictură pentru începători

de WTA.ro

Dacă te gândești să creezi artă prin intermediul picturii, trebuie să știi că există numeroase posibilități în care poți face asta. Începând de la tehnica picturii în ulei până la cea în ceară, pictura este un domeniu plastic interesant și extrem de versatil.

Mai mult decât atât, materialele de care ai nevoie sunt accesibile oricui și nu necesită investiții costisitoare. Bineînțeles, dacă vrei ca rezultatele să fie cât mai bune, trebuie să ții cont de faptul că pictura ta finală va fi influențată destul de mult de calitatea materialelor folosite. Descoperă 5 dintre materialele necesare de care ai nevoie pentru a începe să pictezi!

  1. Culori 

Înainte de toate, ai nevoie de materia brută, adică de culori. Fie că optezi pentru tehnica specifică unor culori acrilice sau a acuarelelor pe bază de apă, poți avea rezultate impresionante doar dacă acestea sunt de calitate. 

Alege seturi ale căror caracteristici se pliază așteptărilor tale. Va trebui să ai în vedere intensitatea culorilor, timpul de uscare și posibilitatea de a obține, prin combinarea lor, nuanțele dorite. Ai la dispoziție o gamă extrem de variată de unde poți alege, cum ar fi seturile de culori acrilice de la Pictor Shop sau diferite uleiuri și acuarele.

  1. Suport 

Culorile trebuie aplicate pe un suport reprezentat cel mai frecvent de o coală sau o bucată de pânză. Bineînțeles, recomandat este să iei lucrurile pas cu pas începând cu ce este mai ușor. Astfel, începe prin a picta pe o hârtie de desen.

După ce îți perfecționezi tehnica, încearcă să pictezi și pe pânză sau chiar pe sticlă. Hârtia este mult mai accesibilă din punct de vedere al prețului, pe când celelalte suporturi sunt puțin mai costisitoare.

  1. Pensule

Cele mai citite articole

Calitatea unei picturi este influențată puternic de calitatea pensulelor folosite. De la pensule cu păr des, subțire sau dur, toate acestea sunt folosite în procesul picturii pentru a da formă, culoare, dimensiuni și contur diferitelor peisaje sau siluete pictate.

Nu există o pensulă universală pe care o poți folosi atât pentru a schița, cât și pentru a umple cromatic anumite forme. Astfel, asigură-te că ai în trusa ta de pictor o gamă variată de pensule de mărimi diferite din care poți alege. 

  1. Paletă

Paleta este indispensabilă atunci când vrei să amesteci culorile pentru a obține diferite nuanțe mai închise sau deschise. În aceeași măsură, pentru a obține culori noi, amestecă-le după principiul cromaticii.

Poți amesteca diferitele culori și în alte recipiente, însă o paletă de culori va fi mult mai ușor de curățat. De altfel, forma acestora îți permite să înmoi cu ușurință pensula în godeurile de plastic în care ai obținut culorile dorite.

  1. Recipiente

Dacă te hotărăști să pictezi folosind acuarele, ai nevoie de mici recipiente cu apă pentru a înmuia culorile spre a putea fi folosite. Asigură-te că folosești recipiente diferite pentru a solubiliza culorile pentru a nu risca să introduci pensula murdară într-o altă culoare.

Poți folosi orice recipient dorești, însă încearcă să le alegi pe cele transparente pentru a avea certitudinea faptului că apa din ele este deja colorată în nuanța dorită. Astfel, vei ști mult mai ușor care dintre acestea sunt folosite și care nu.

Să pictezi din pură pasiune este extrem de plăcut și liniștitor. Cu toate acestea, dacă vrei ca rezultatele să fie de calitate, asigură-te că ai la dispoziție toate instrumentele de care are nevoie un pictor pasionat. Astfel te vei asigura că vei avea rezultate dintre cele mai bune.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa