5 moduri de a atrage atenția unui recrutor

de WTA.ro

A atrage atenția unui recrutor poate accelera procesul de căutare a locului de muncă, permițându-ți să-ți dezvolți cariera mai rapid și să ai acces la mai multe oportunități, inclusiv la posturi care nu sunt anunțate public la companii de top.

În fericire, nu este atât de dificil să ieși în evidență pe cât pare. Dacă nu știi cum să începi, iată cinci modalități de a atrage atenția unui recrutor într-un mod pozitiv.

1. Include o Scrisoare de Intenție Bine Elaborată

Trimiterea unui CV recrutorului este esențială, dar o scrisoare de intenție bine elaborată este la fel de importantă. Prin intermediul ei, poți evidenția personalitatea ta și discuta aspecte ale carierei și obiectivelor tale pe termen lung care nu se potrivesc în CV-ul tău. Poți, de asemenea, adresa imediat preocupările specifice ale recrutorului legate de CV-ul tău, cum ar fi o pauză în istoricul tău de muncă.

O scrisoare de intenție bine gândită îți oferă o șansă unică de a-ți prezenta motivația și pasiunea pentru poziția dorită. Nu te limita la a repeta informațiile din CV, ci utilizează-o pentru a spune o poveste care să atragă recrutorul și să-l convingă că ești candidatul potrivit, iar dacă vrei modele de success, intră pe  http://creare-cv.com.

2. Elaborează un Rezumat Convingător în CV

Rezumatul CV-ului este ca un scurt discurs de vânzare. Aici poți evidenția cele mai puternice abilități, nivelul de experiență și alte detalii relevante. Un rezumat atractiv în primele două sau trei propoziții atrage recrutorul și îl încurajează să citească în continuare.

În acest rezumat, concentrează-te pe punctele tale forte care se potrivesc cu cerințele postului. Dacă ai realizat performanțe notabile în cariera ta sau ai abilități distincte, aceasta este o oportunitate de a le scoate în evidență.

3. Concentrează-te pe Realizări în Descrierea Experienței Anterioare

Cele mai citite articole

În trecut, CV-urile puneau accent pe descrierea sarcinilor anterioare. Astăzi, este mai eficient să evidențiezi realizările pentru a demonstra recrutorului ce poți face într-o poziție similară. Alege câteva realizări relevante și folosește verbe puternice pentru a le descrie.

De exemplu, în loc să spui „am fost responsabil de gestionarea echipei de vânzări,” poți spune „am condus o echipă de vânzări care a realizat o creștere cu 20% a veniturilor într-un singur an.” Cu astfel de detalii, recrutorul va vedea impactul pozitiv pe care l-ai avut în pozițiile anterioare.

4. Cuantifică Detaliile

Numerele sunt vizual atractive în CV-uri și oferă context cu privire la amploarea realizărilor tale. Ele ajută recrutorul să înțeleagă mai bine impactul eforturilor tale. Dacă ai cifre sau statistici relevante pentru realizările tale, nu ezita să le includi.

De exemplu, poți spune că „am gestionat un buget de 1 milion de dolari” sau „am crescut numărul de clienți cu 30% într-un trimestru.” Aceste detalii oferă o imagine clară a succeselor tale și te fac să ieși în evidență.

5. Adoptă o Atitudine de Recunoștință

Chiar dacă munca unui recrutor este să găsească candidați pentru posturi deschise, acționarea ca și cum ți-ar fi datorat ajutorul sau ai avea dreptul la o anumită oportunitate nu te va ajuta să te evidențiezi într-un mod pozitiv. În schimb, menține o atitudine de recunoștință. Arată-ți aprecierea pentru sfaturile lor, pentru prezentarea la interviuri și pentru orice alt ajutor pe care îl oferă. Acest lucru te va face să pari un profesionist politicos și va contura o impresie pozitivă.

În final, atenția unui recrutor poate fi cheia către obținerea locului de muncă dorit. Prin aplicarea acestor sfaturi, vei avea mai multe șanse să atragi atenția în mod pozitiv și să te diferențiezi de ceilalți candidați. Succes în căutarea ta de loc de muncă!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa