5 motive sa aplici pentru un credit nebancare pe termen lung 

de WTA.ro

Creditul IFN este o alternativa prin care se poate obtine rapid o suma de bani. IFN este un acronim pentru Institutii Financiare Nebancare, adica acele societati care pot acorda credite, in conditii legale. Unul dintre produsele pe care aceste institutii le acorda sunt creditele pe termen lung. Prin intermediul acestora sunt oferite de regula sume mai mari de bani ca in mod obisnuit (20.000 de lei  sau mai mult, in functie de IFN), iar perioada de rambursare este, dupa cum ii spune si numele, una mai mare, care poate ajunge pana la 5 ani sau chiar mai mult.

Chiar daca initial au venit cu oferte de credite pe termen scurt, cu valori mai mici si cu dobanzi mai mari, in ultimii ani au fost mai multe IFN-uri care si-au modificat produsele marindu-le perioada de finantare, venind astfel in ajutorul oamenilor care au nevoie de sume de bani pentru un timp mai lung.

Motive pentru care oamenii sunt tentati sa acceseze credite nebancare

  • Nu se tine cont de istoricul Biroului de Credit

Aceste produse financiare sunt o alternativa care ii poate scoate din impas pe clientii respinsi de banci atunci cand isi doresc sa imprumute sume mai mari de bani pentru o perioada mai mica de timp, astfel incat sa le poata achita fara sa resimta un efort financiar prea mare in bugetul familiei.

Institutiile nebancare nu tin cont de istoricul Biroului de Credit, astfel ca daca doritorii sunt inregistrati in sistem ca avand probleme la plata ratelor, vor putea totusi sa obtina credite nebancare IFN online.

  • Necesita un numar redus de acte

Cele mai citite articole

Dupa cum se stie, dosarele care trebuie alcatuite in cazul unui imprumut pe termen lung la banca sunt destul de stufoase, necesita timp si efort pentru solicitanti. In cazul unui credit rapid online, documentatia include, in general, acte precum: cartea de identitate si adeverinta de venit.

  • Procedura este 100% online

Procedurile de acordare a unui imprumut pe termen lung se desfasoara, de regula, in mediul online, de la inregistrarea contului, transmiterea solicitarii si depunerea actelor, pana la raspunsul din partea bancii. Acest lucru reprezinta pentru multi oameni un avantaj enorm, pentru ca sunt scutiti de drumuri, cozi la ghisee, timp, oboseala.

  • Transparenta in privinta creditului

In momentul in care aplica pentru un astfel de imprumut pe termen lung, solicitantii pot vedea toate informatiile legate de costurile aferente (rata dobanzii, comisioane) sau de perioada de returnare. Avand parte de aceasta transparenta, nu se vor trezi cu surprize neplacute atunci cand devin debitori, ci vor putea lua decizia in mod constient, asumandu-si conditiile de plata.

  • Nu este nevoie de girant

Creditele nebancare sunt cunoscute pentru faptul ca solicita putine garantii. Spre deosebire de cele bancare, care impun conditii pentru creditele de nevoi personale precum un prag minim de venituri si unul sau mai multi giranti, unele imprumuturi nebancare impun doar o anumita vechime la locul de munca.

Cu toate ca sunt multe motive pentru care accesarea unui astfel de produs financiar este recomandata, sfatul celor de la CrediteNebancare.ro pentru romani este sa tina cont daca au cu adevarat nevoie de un imprumut si daca si-l pot permite. In plus, la fel de important este si sa se analizeze cu atentie costurile legate de rata dobanzii sau de  comisioane.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa