5 muzee pe care merită să le vizitezi dacă ajungi în Londra

de WTA.ro

De pe lista destinațiilor turistice pe care trebuie să le vizitezi cel puțin o dată în viață se află și Londra. Orașul contrastelor, așa cum este numită deseori capitala Angliei reprezintă o sursă inepuizabilă de cultură – deloc surprinzător, am spune, având în vedere că vorbim despre cel mai important centru istoric al Regatului Unit. 

Dacă Londra se află pe lista destinațiilor tale de vacanță, nu rata următoarele 5 muzee pe care le poți vizita gratis!

British Museum 

Odată ce ai ajuns pe tărâm londonez, unul dintre cele mai importante obiective turistice pe care ți le recomandăm este British Museum. Aici poți admira colecția medicului Sir Hans Sloane, pe care Guvernul a revendicat-o în urmă cu mai bine de 200 de ani și care cuprinde monezi, medalii și desene ale epocilor trecute. De asemenea, muzeul își întâmpină vizitatorii cu exponate procurate din toate colțurile și vremurile lumii. Statuia lui Ramses, basoreliefurile din Parthenon și alte artefacte de origine elenă, hindusă, romană sau egipteană sunt alte obiective care cuceresc turiștii sosiți în capitala Regatului Unit. 

Muzeul de Științe 

O locație cu adevărat fascinantă, care va fi cu siguranță pe placul pasionaților de cunoaștere și de care vor fi încântați chiar și cei mai sceptici din fire este Muzeul de Științe din Londra. Aici vei fi purtat într-o călătorie inedită a evoluției tehnologice din domeniul medicinei, din faza incipientă până la invențiile de ultimă generație. De asemenea, dacă ai drept hobby astronomia, la Muzeul de Științe poți observa secțiunea transversală a aeronavei Boeing 747, precum și capsula Apollo 11, cea care i-a condus pentru astronauți în jurul lunii. 

Muzeul Evantaielor 

Cele mai citite articole

Însăși denumirea acestui obiectiv turistic ți-a stârnit curiozitatea, nu-i așa? Ei bine, Muzeul Evantaielor este unul dintre cele mai râvnite atracții ale Londrei pe care îl poți vizita fără taxe de intrare. În cadrul muzeului vei regăsi mai bine de 200 de modele de evantaie, majoritatea originare din secolul al XVII-lea, care te vor ajuta să descoperi o mostră din stilul vestimentar al decadelor trecute. Înainte de a te grăbi să rezervi un zbor din Londra în București nu uita, deci, să vizitezi această locație și să cumperi suveniruri de la magazinul muzeului, mici atenții pentru cei dragi!

National Gallery

National Gallery ocupă poziția a patra în topul celor mai vizitate muzee ale lumii. Situat în celebra Trafalgar Square muzeul te invită să descoperi o colecție impresionantă de aproximativ 2.300 de tablouri, o adevărată lecție despre ceea ce a însemnat frumosul, în formele pe care arta le-a căpătat din secolul XIII și până în secolul XX. Aici poți admira lucrările celor mai mai pictori ai lumii, printre care și: Rembrandt, Van Gogh, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rubens, Titian și mulți alții. În principiu, intrarea este gratuită, însă organizatorii solicită în anumite perioade, atunci când au loc expoziții speciale, anumite taxe de vizitare ale acestora. 

Muzeul de Istorie Naturală

Un loc pe care nu trebuie să-l ratezi (mai ales dacă vizitezi Londra alături de cei mici!) este Muzeul de Istorie Naturală, care găzduiește nici mai mult, nici mai puțin de 500.000 de exponate. Din colecția muzeului fac  parte plante exotice, fosile de dinozauri, roci aduse de pe lună…iar pe restul surprizelor te lăsăm să le descoperi singur! 

Deși Londra este considerată o destinație de vacanță destul de scumpă, dacă preferi călătoriile on a budget petrece-ți sejurul vizitând obiectivele turistice care oferă turiștilor intrarea gratuită. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa