5 obiceiuri care te ajută să ai un păr sănătos

de WTA.ro

5 obiceiuri care te ajută să ai un păr sănătos

Hai să recunoaștem că o zi bună începe cu un păr sănătos și o coafură perfectă. Așa că, de ce să nu încercăm să avem mereu un păr strălucitor, neted și fresh. Nu de alta, dar e evident că acest aspect ne oferă încredere și „ne pune pe față” un zâmbet molipsitor.

Deși poate părea o misiune imposibilă ca părul tău să arate superb zi de zi și să fie și sănătos, trebuie să-ți dăm o veste bună. O astfel de dorință poate fi obținută, iar noi îți vom spune în acest articol ce trebuie să faci pentru a ți se îndeplini. Așa că, iată ce obiceiuri zilnice sau săptămânale te vor ajuta să ai un păr sănătos și strălucitor.

Alege produsele potrivite părului tău

La fel ca în cazul tenului, și pentru păr trebuie să avem grijă ce produse alegem. De preferat ar fi să alegi produse profesionale, cu ingrediente curate, precum cele de la Wella Professional. Nu toți avem același tip de păr, motiv pentru care nu toți putem folosi aceleași produse. Astfel că, dacă părul tău se îngrașă rapid (a doua zi după spălare), e evident că ai un păr gras, prin urmare, vei alege produse pentru păr gras. În cazul în care părul tău se încurcă foarte repede, iar firele se rup ușor, vei alege produse speciale pentru păr fin, subțire, cu tendințe de rupere.

Periază părul înainte de a-l spăla

De ce este important să periezi părul înainte de a-l spăla? Explicația este foarte simplă. Când părul este ud, firele sunt mult mai vulnerabile și riscă să se rupă mai rapid. Așadar, descâlcește părul atunci când este uscat. În plus, perierea părului uscat face ca uleiurile naturale să se distribuie uniform, de la rădăcină până la vârfuri. Ca să nu mai punem la socoteală și faptul că după spălare, părul va fi neted și se va coafa mai ușor.

Folosește corect balsamul

Da, e adevărat, încă mai sunt femei care nu folosesc corect balsamul. Acesta se aplică întotdeauna de la mijlocul părului înspre vârfuri. Niciodată nu se pune la rădăcină. Se lasă să acționeze maxim 5 minute, după care se clătește foarte bine, până când firele de păr „scârțâie” între degete. De asemenea, trebuie avută în vedere și cantitatea de balsam folosită. Dacă părul nu este extrem de lung (până la șolduri), atunci e de ajuns o cantitate de mărimea unei monede. Mare atenție, în special, celor care folosesc șampon uscat. Acesta deshidratează foarte tare părul, de aceea, e indicat să folosești balsam la fiecare spălare.

Aplică săptămânal o mască de păr

Cele mai citite articole

Pentru a menține firele de păr hidratate și netede, e bine să folosești o mască de păr cel puțin o dată pe săptămână. Spre deosebire de balsam, masca trebuie lăsată să acționeze ceva mai mult timp. Însă, folosirea unui astfel de tratament este benefic, mai ales dacă utilizezi des placa de întins părul, ondulatorul sau chiar o perie cu aer cald.

Atenție la temperatura apei

Deși o baie plină de aburi poate fi extrem de tentantă și relaxantă, pentru păr nu este deloc o alegere bună. Dușurile fierbinți irită scalpul și slăbesc părul. De aceea, cea mai indicată variantă pentru a-ți menține părul sănătos este următoarea: la începutul procesului de spălare a părului folosește apă caldă (nu mai fierbinte de 38 de grade), inclusiv după prima șamponare, iar pentru clătire, încearcă să folosești apă ceva mai rece. Apa rece ajută la închiderea cuticulelor, firele de păr devenind mai netede și mai ușor de aranjat.

Folosește protecție termică

Înainte de a folosi feonul, pulverizează pe întreaga lungime a părului protecție termică. Aceasta protejează părul de temperatura ridicată a uscătorului de păr, a plăcii de întins sau a periei cu aer fierbinte.

În concluzie, e nevoie de puțină atenție, produse potrivite și răbdare pentru ca părul tău să fie sănătos și să arate fresh zi de zi.

Sursă foto: freepik.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa